Secretele din Țara Dornelor - Vatra Dornei 2024

coperta-1696001374.jpg
Secretele din Țara Dornelor - Vatra Dornei 2024
 • Coordonator
  Anca Marinescu
 • Locatie
  Vatra Dornei
 • Unitate cazare
  Pensiune 3*   
1 950 Lei Rezerva

Dacă nu știai cum arată un mic colț de rai acum ai ocazia să descoperi tărâmul Dornelor, un loc fascinant înconjurat de munți semeți, unde șirurile nesfârșite de dealuri atrag privirea oricărui călător. Pajiștile viu colorate întrerupte de păduri falnice de pin și vestitele ape minerale fac din Vatra Dornei locul ideal pentru a petrece 7 zile minunate în tabără. 

 

Ziua 1. Bun venit în Țara Dornelor !

 

După un drum lung în care am văzut locuri minunate ajungem în tabără și facem cunoștință cu echipa de ghizi ce ne va întâmpina cu brațele deschise. Cei mici vor fi împărțiti pe echipe și pentru formarea identității echipei își vor construi propriul steag, ce le va deveni blazon. Seara vom prezenta blazonul creat, dar și membrii fiecărei echipe.Ziua 2. Start joc! Ne consolidăm echipele

 

După micul dejun ne pregătim să consolidăm cât mai bine echipele create iar jocurile vor fi prilejul cel mai bun pentru a face asta. Dexteritatea, agilitatea și coordonarea între participanţi vor fi elemente ce vor garanta câștigarea punctelor puse în joc.  În a doua parte a zilei vom încerca să țintim cât mai precis și să aducem astfel cât mai multe puncte la tiruri.  Nu puteam încheia ziua fără să participăm la o super petrecere organizată în cadrul hotelului unde copiii vor dansa alături de ghizi. 

 Ziua 3. Ziua competiției și drumeției

 

Dis de dimineață ne punem bocancii în picioare și pornim în drumeție către telescaunul ce ne va duce la altitudinea de 1300 de metri,  unde vom admira întregul ținut al dornelor. Vom afla informații interesante despre colțul de rai în care ne aflăm și vom face cele mai frumoase fotografii de grup. 

Tarife  telescaun urcare / coborâre adulți - 30 lei  / copii - 30 lei  Tarife telescaun urcare și coborâre  adulți - 50 lei  / copii - 40 lei * tarife practicate în vară 2023; acestea pot suferi modificări în sezon 2024

După masa de prânz vom da startul unor jocuri de competiție, prilej prin care cei mici pot acumula cât mai multe puncte. Echipele cele mai agile și care vor coopera cât mai bine vor avansa în clasament.  Seara vom distra în ritmul muzicii la ,,Just Dance”, unde ghizii și copiii vor încerca să copieze cât mai fidel mișcările de dans. 

 Ziua 4. Excursie opțională/Ziua profesorului

 

*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi. 

Mănăstirea Voroneț - Muzeul Oului din Vama – Mocănița. Istoria, tradiția și credința sunt temele acestei excursii. Începem aventura noastră pășind în interiorul complexului monahal Mănăstirea Voroneț și dintr-o dată ne gândim la ctitor, marele domnitor Ștefan cel Mare, dar și la nu mai puțin celebrul “albastru de Voroneț”, splendida nuanță ale cărei secrete încă rămân nedeslușite. De la pictura de pe biserici trecem la pictura pe ouă, și poposim la Muzeul Oului din Vama. Impresionante sunt exponatele, ouăle de diferite forme și dimensiuni, încondeiate și pictate în diverse stiluri și culori, provenind din zeci de țări de pe cuprinsul planetei. Pentru că natura a fost darnică cu aceste meleaguri, alegem să o admirăm urcând în vagoanele uneia din cele mai frumoase mocănițe din țară – Mocănița Huțulca, de la bordul căreia atingem practic arborii seculari martori ai istoriei încărcate a acestor locuri. Seara vom transforma pensiunea într-o sală de cinema și vom viziona un film.

 Ziua 5. Bălăceală la piscină

 

În prima parte a zilei ne vom distra la piscina din incinta pensiunii, echipați cu colace, plute și voie bună. Apoi, vom mai avea șansa de a câștiga puncte la jocurile copilăriei.  După amiază vom afla informații interesante în cadrul atelierelor de noduri, supraviețuire, “ce spun copiii”  și altele.  Seara va fi dedicată prezentării talentelor, unde fiecare echipă își va etala “numărul” pregatit, la show-ul “Dorna are talent!”

 Ziua 6. Plecăm în explorare

 

În prima parte a zilei fiecare echipă va trebui să își creeze câte o scenetă pe care să o prezinte după cină. Creativitatea va fi cea care nu trebuie să lipsească, iar cele mai distractive și originale scenete vor fi punctate. Continuând în stil artistic, vom crea un video voice respactând o temă dată. După masa de prânz vom pleca în explorarea tărâmului apelor minerale și vom porni la drum prin stațiune. La finalul drumeției vom participa la cea mai interesantă vânătoare de comori în parcul central din Vatra Dornei, prilej de a afla o mulțime de informații interesante.

 Ziua 7. Rămas bun prieteni!

 

Orice poveste are un sfârșit, așa că și povestea noastră ajunge azi la un final fericit și plin de emoție. Astăzii vom participa la festivitatea de premiere și ne vom lua la revedere de la această frumoasă zonă și de la prietenii noi pe care i-am câștigat în tabără, în speranța că ne vom revedea și vara viitoare.

  • Perioada

  23.06 - 18.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  70 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Seria 1
Pensiune 3*
23.06.2024 - 29.06.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
7
1 950 Lei
Intra in cont
Seria 2
Pensiune 3*
30.06.2024 - 06.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 3
Pensiune 3*
07.07.2024 - 13.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 4
Pensiune 3*
14.07.2024 - 20.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
15
1 950 Lei
Intra in cont
Seria 5
Pensiune 3*
21.07.2024 - 27.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 6
Pensiune 3*
28.07.2024 - 03.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 7
Pensiune 3*
04.08.2024 - 10.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 8
Pensiune 3*
11.08.2024 - 17.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
8
1 950 Lei
Intra in cont
Seria 9
Pensiune 3*
18.08.2024 - 24.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopți) cazare pensiune 3* (camere 2, 3 și 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);
 • Pensiune completă;
 • Asistență medicală autorizată;
 • Ghidaj autorizat și animație;
 • Poze în format electronic;
 • Diplome, medalii și premii surpriză pentru toți copiii;
 • Gratuități pentru cadrele didactice.
Tariful nu include:

 • Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanți și de orașul de proveniență);
 • Tarife  telescaun: urcare sau coborâre adulți - 30 lei  / copii - 30 lei ; urcare și coborâre  adulți - 50 lei  / copii - 40 lei - tarife practicate în vară 2023; acestea pot suferi modificări în sezon 2024
 • Excursiile opționale;
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

 

 

Excursii opţionale - tarife informative 2023:

Tarifele afișate pentru excursiile opționale sunt informative. 

 Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2023. Acestea pot suferi modificări în sezonul 2024 (modificările vor fi comunicate înainte de intrarea în tabere) în funcție de oscilatiile tarifare ale partenerilor implicati.

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri, iar tariful include transportul și ghidajul. Pentru grupurile care sunt mai mici sau mai mari de 50 de persoane, tarifele se recalculeaza în funcție de numărul persoanelor din grup.

Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv în tarifele excursiilor organizate de agenţia noastră. Taxa de ghidaj pentru oricare altă situație este de 10 lei/ copil (1 ghid la 20 copii) 

Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.

Variante la alegere dintre:

 1. Mănăstirea Voroneţ - Muzeul Oului - Mocănița Huţulca - Mănăstirea Moldovița - 90 lei/persoană
 • Mănăstirea Voroneţ:  7 lei/copil; 15 lei/adult , Taxa parcare 20 lei/autocar
 • Mănăstirea Moldovița:  7 lei/copil; 15 lei/adult
 • Muzeului Oului Vama:  6 lei/copil; 12 lei/adult
 • Mocaniţa Huţulca: 30 lei/copil; 50 lei/adult
 1. Targu Neamț - Cetatea Neamţului - Humuleşti - Mănăstirea Agapia - 90 lei/persoană
 • Cetatea Neamțului: 6 lei/copil; 24 lei/adult
 • Muzeul Memorial “Ion Creangă” Humuleşti: 5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Mănăstirea Agapia: 5 lei/copil; 10 lei/adult
 1. Suceava (vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei)  Mănăstirea Dragomirna - 90 lei/persoană
 • Cetatea de Scaun a Sucevei:  5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Muzeul Satului Bucovinean: 2 lei/copil; 8 lei/adult
Termeni şi condiții:

Taberele ATGR & Old Line se adresează exclusiv copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, și cadrelor didactice care îi însoțesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisă adulţilor însoţitori, cu excepţia unor cazuri medicale dovedite la data rezervării şi care necesită prezenţa unui însoţitor.

Pentru buna desfăşurare organizatorică a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toţi copiii participanţi. Daca există cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligaţia cadrului didactic însoţitor.

Pachetul turistic nu suferă reduceri tarifare în cazul persoanelor care nu pot participa la întreg programul de tabără şi care renunţă la o parte din serviciile oferite.

O rezervare devine fermă în momentul achitării avansului. Depăşirea termenului de plată duce la anularea rezervării.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice având opţiunea de a înlocui elevii retraşi din lista iniţială.

În cazul în care programul nu poate fi susţinut din cauza restricţiilor impuse de autorităţi acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.

WhatsApp Alert