Ținutul magic Bucovina, un loc plin de legende, ne așteaptă plin de măreție cu șiruri paralele de obcine, cu păduri falnice de brad, fag sau molid, cu pajiști și fânețe care își mențin coloritul verde toată vara. Activitățile antrenante vor transforma șederea aici într-o adevărată experiență pentru cei mici, având în fiecare zi parte de jocuri și ateliere atent alese pentru a-i distra, a se conecta cu zona, dar și pentru a le forma noi deprinderi.
După o lungă așteptare, în sfârșit am ajuns în tabăra din Bucovina! Facem cunoștință cu noua noastră căsuță și bineînțeles cu noii noștri prieteni. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea răzeșilor. Fiecare oaste de răzeși va avea bandane de culori diferite, pe care le vor purta cu mândrie toată săptămâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de legătură între răzeși. Seara, va avea loc cea mai frumoasă parte a activității, când ne identificăm cu oastea aleasă, ne împrietenim și petrecem.
Vom începe ziua cu o înviorare ritmată și un mic dejun sănătos, apoi vom petrece prima parte a zilei în pădure, într-un cadru de poveste, unde copiii își vor testa îndemânarea și abilitățile de războinici veritabili la tirurile cu pușca și pistolul, arcul și praștia, și vor merge în echilibru pe puntea indiană și pe traseul vertical, iar de pe tiroliană vor răsuna chicote de bucurie. În a doua parte a zilei ne vom antrena prin jocuri de consolidare a echipelor, prilej și de a aduna cât mai multe puncte pentru echipă. Pentru a forma oastea marelui voievod Ștefan Cel Mare, seara ne vom distra împreună la o petrecere tematică inspirată din istoria ținutului în care ne aflăm.
După micul dejun vom continua ziua în forță cu activități care ne vor solicita curajul și concentrarea. Vom avea parte astăzi și de noi jocuri, unde fiecare echipă își va demonstra spiritul competitiv, va încerca să urce în clasament și se va bucura de fiecare activitate la care va lua parte. După-amiază, vom străbate pădurea și vom porni pe urmele strămoșilor noștri, spre Mănăstirea Humorului, una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România, loc simbolic al zonei în care ne aflăm (taxă de intrare 5 lei/copil - tarif practicat în vară 2024; acesta poate suferi modificări în sezon 2025). Ziua se va încheia cu dans în sincron la activitatea „Just dance!”.
*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi.
Mănăstirea Voroneț - Mănăstirea Sucevița - Muzeul Oului din Vama - Mocănița.
Istoria, tradiția și credința sunt temele acestei excursii. Începem aventura noastră pășind în interiorul complexului monahal Mănăstirea Voroneț și dintr-odată ne gândim la ctitor, marele domnitor Ștefan cel Mare, dar și la nu mai puțin celebrul “albastru de Voroneț”, splendida nuanță ale cărei secrete încă rămân nedeslușite. Continuăm spre Mănăstirea Sucevița, ctitorie a Movileștilor, familie care și-a lăsat adânc amprenta în istoria Moldovei, unde de asemenea admirăm pictura exterioară tipică acestui șirag de perle ale spiritualității românești. De la pictura de pe biserici trecem la pictura pe ouă, și poposim la Muzeul Oului din Vama. Impresionante sunt exponatele, ouăle de diferite forme și dimensiuni, încondeiate și pictate în diverse stiluri și culori, provenind din zeci de țări de pe cuprinsul planetei. Pentru că natura a fost darnică cu aceste meleaguri, alegem să o admirăm urcând în vagoanele uneia din cele mai frumoase mocănițe din țară – Mocănița Huțulca, de la bordul căreia atingem practic arborii seculari martori ai istoriei încărcate a acestor locuri.
Seara vom transforma hotelul într-o sală de cinema și vom viziona un film.
Deși tabăra noastră se apropie de final, iată că a sosit ziua cea mare pentru toți cei ce iubesc competiția! Înviorarea ritmată, ne va încărca cu energia necesară pentru cel mai frumos concurs al taberei. Este momentul să pornim pe circuit și să ne dozăm efortul așa cum putem mai bine, pentru că la “TABEXATLON” câștigător este cel ce îmbină perfect viteza, rezistența, echilibrul, agilitatea și îndemânarea. Ne vom pune și creativitatea la încercare în cadrul unui atelier mult așteptat și foarte frumos specific zonei în care ne aflăm - atelierul de pictat pe ouă și vom urca pe traseul vertical. În această ultimă seară petrecută împreună, vom cânta în jurul focului de tabără și vom împărtăși impresii din toată această minunată săptămână.
Orice poveste are un sfârșit, așa că și povestea noastră ajunge astăzi la un final fericit și plin de emoție. Vom participa la festivitatea de premiere și ne vom lua la revedere de la această frumoasă zonă și de la prietenii noi pe care i-am câștigat în Tabăra Misterele Bucovinei, în speranța că ne vom revedea și vara viitoare.
Perioada
Varsta participanti
Capacitatea taberei
Durata taberei
Transport
Regim de masa
Echipa taberei
Excursii optionale