Misterele Bucovinei - Gura Humorului 2024

coperta-2-humor.jpg
Misterele Bucovinei - Gura Humorului 2024
 • Coordonator
  Tatiana Paun
 • Locatie
  Manastirea Humorului
 • Unitate cazare
  Hotel 3*   
2 075 Lei Rezerva

 

Ținutul magic Bucovina, un loc plin de legende, ne așteaptă plin de măreție cu șiruri paralele de obcine, cu păduri falnice de brad, fag sau molid, cu pajiști și fânețe care își mențin coloritul verde toată vara. Activitățile antrenante vor transforma șederea aici într-o adevărată experiență pentru cei mici, având în fiecare zi parte de jocuri și ateliere atent alese pentru a-i distra, a se conecta cu zona, dar și pentru a le forma noi deprinderi.

 

 

Ziua 1. Bun venit, răzeși!

 

După o lungă așteptare, în sfârșit am ajuns în tabăra din Bucovina! Facem cunoștință cu noua noastră căsuță și bineînțeles cu noii noștri prieteni. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea răzeșilor. Fiecare oaste de răzeși va avea bandane de culori diferite, bandane pe care le vom purta cu mândrie toată săptămâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de legătură între răzeși. Seara va avea loc cea mai frumoasă parte a activității, când ne identificăm cu oastea aleasă, ne împrietenim și petrecem.

 

 Ziua 2. Să ne antrenăm, răzeși!

 

Vom începe ziua cu o înviorare ritmată și un mic dejun sănătos, apoi vom petrece prima parte a zilei în pădure, într-un cadru de poveste, unde copiii își vor testa îndemânarea și abilitățile de războinici veritabili la tirurile cu pușca și pistolul, arcul și praștia, și vor merge în echilibru pe puntea indiană, iar de pe tiroliană vor răsuna chiote de bucurie.  În a doua parte a zilei ne vom antrena prin jocuri de consolidare a echipelor, prilej și de a aduna cât mai multe puncte pentru echipă. Pentru a forma oastea marelui voievod Ștefan Cel Mare, seara ne vom distra împreună la o petrecere tematică inspirată din istoria ținutului pe care ne aflăm.Ziua 3. Curaj și determinare

 

După micul dejun vom continua ziua în forță cu activități care ne vor solicita curajul și concentrarea. Vom avea parte astăzi și de noi jocuri, unde fiecare echipă își va demonstra spiritul competitiv, va încerca să urce în clasament și se va bucura de fiecare activitate la care va lua parte. După-amiază, vom străbate pădurea și vom porni pe urmele strămoșilor noștri, spre Mânăstirea Humorului, una dintre cele mai frumoase mânăstiri din România, loc simbolic al zonei în care ne aflăm (taxă de intrare 5 lei/copil - tarif practicat în vară 2023; acesta poate suferi modificări în sezon 2024). Ziua se va încheia cu dans în sincron la activitatea „Just dance!”

 Ziua 4. Ziua competiției

 

Iată că a sosit ziua cea mare pentru toți cei ce iubesc competiția! Înviorarea ritmată, ne va încărca cu energia necesară pentru cel mai frumos concurs al taberei. Este momentul să pornim pe circuit și să ne dozăm efortul așa cum putem mai bine, pentru că la “TABEXATLON” câștigător este cel ce îmbină perfect viteza, rezistența, echilibrul, agilitatea și îndemânarea. După-amiază ne testăm curajul, îndemânarea și atenția urcând pe traseul vertical, apoi pornim într-o  vânătoare de comori, echipa cea mai rapidă câștigând cele mai multe puncte. În cadrul atelierului de măști ne vom pregăti pentru una dintre cele mai distractive activități din tabere: Tămbălău! Seara vom prezenta masca realizată la atelier și super-mișcarea, provocând ghizii să ne imite.

 

 Ziua 5. Excursie opțională/Ziua profesorului

 

*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi. Mănăstirea Voroneț - Mănăstirea Sucevița - Muzeul Oului din Vama – Mocănița. Istoria, tradiția și credința sunt temele acestei excursii. Începem aventura noastră pășind în interiorul complexului monahal Mănăstirea Voroneț și dintr-o dată ne gândim la ctitor, marele domnitor Ștefan cel Mare, dar și la nu mai puțin celebrul “albastru de Voroneț”, splendida nuanță ale cărei secrete încă rămân nedeslușite. Continuăm spre Mănăstirea Sucevița, ctitorie a Movileștilor, familie care și-a lăsat adânc amprenta în istoria Moldovei, unde de asemenea admirăm pictura exterioară tipică acestui șirag de perle ale spiritualității românești. De la pictura de pe biserici trecem la pictura pe ouă, și poposim la Muzeul Oului din Vama. Impresionante sunt exponatele, ouăle de diferite forme și dimensiuni, încondeiate și pictate în diverse stiluri și culori, provenind din zeci de țări de pe cuprinsul planetei. Pentru că natura a fost darnică cu aceste meleaguri, alegem să o admirăm urcând în vagoanele uneia din cele mai frumoase mocănițe din țară – Mocănița Huțulca, de la bordul căreia atingem practic arborii seculari martori ai istoriei încărcate a acestor locuri. Seara vom transforma hotelul într-o sală de cinema și vom viziona un film.

 Ziua 6. Adăposturi și ouă închistrite

 

Deși tabăra noastră se apropie de final, ne echipăm și pornim împreună în pădure, unde vom învăța despre supraviețuire și ne vom construi adăposturi. Tot aici vom deprinde cât mai multe abilități și cunoștințe în cadrul celor mai fascinante ateliere: echipament și supraviețuire, prim ajutor, cel de realizarea a focurilor și atelierul de noduri. Ne vom pune și creativitatea la încercare în cadrul unui atelier mult așteptat și foarte frumos specific zonei în care ne aflăm - atelierul de pictat pe ouă. În această ultimă seară petrecută împreună, vom cânta în jurul focului de tabără și vom împărtăși impresii din toată această minunată săptămână.

 Ziua 7. Rămas bun răzeși!

 

Orice poveste are un sfârșit, așa că și povestea noastră ajunge astăzi la un final fericit și plin de emoție. Vom participa la festivitatea de premiere și ne vom lua la revedere de la această frumoasă zonă și de la prietenii noi pe care i-am câștigat în Tabăra Misterele Bucovinei, în speranța că ne vom revedea și vara viitoare.

  • Perioada

  23.06 - 25.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  95 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Seria 1
Hotel 3*
23.06.2024 - 29.06.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 2
Hotel 3*
30.06.2024 - 06.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 3
Hotel 3*
07.07.2024 - 13.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
17
2 075 Lei
Intra in cont
Seria 4
Hotel 3*
14.07.2024 - 20.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 5
Hotel 3*
21.07.2024 - 27.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 6
Hotel 3*
28.07.2024 - 03.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
9
2 075 Lei
Intra in cont
Seria 7
Hotel 3*
04.08.2024 - 10.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 8
Hotel 3*
11.08.2024 - 17.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 9
Hotel 3*
18.08.2024 - 24.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 10
Hotel 3*
25.08.2024 - 31.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
10
2 075 Lei
Intra in cont
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopți) cazare hotel 3* (camere 2, 3 și 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);
 • Pensiune completă;
 • Asistență medicală autorizată;
 • Ghidaj autorizat și animație;
 • Poze în format electronic;
 • Diplome, medalii și premii surpriză pentru toți copiii;
 • Gratuități pentru cadrele didactice.

 

Tariful nu include:

 • Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanți și de orașul de proveniență);
 • Taxă de intrare Mânăstirea Humorului 5 lei/copil - tarif practicat în vară 2023; acesta poate suferi modificări în sezon 2024;
 • Excursiile opționale;
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

 

Excursii opţionale - tarife informative:

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculează în funcție de numarul persoanelor din grup.
Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2023. Acestea pot suferi modificări în sezonul 2024.
Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.

Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv în tarifele excursiilor organizate de agentia noastră. Taxa de ghidaj pentru oricare alta situație este de 10 lei/ copil (1 ghid la 20 copii)

Variante la alegere dintre:

 1. Mănăstirea Voroneţ - Muzeul Oului - Mocănița Huţulca - Mănăstirea Moldovița - 90 lei/persoană
 • Mănăstirea Voroneţ:  7 lei/copil; 15 lei/adult , Taxa parcare 20 lei/autocar
 • Mănăstirea Moldovita:  7 lei/copil; 15 lei/adult
 • Muzeului Oului Vama:  6 lei/copil; 12 lei/adult
 • Mocanita Hutulca: 30 lei/copil; 50 lei/adult

 Targu Neamț - Cetatea Neamţului - Humuleşti - Mănăstirea Agapia - 90 lei/persoană

 • Cetatea Neamțului: 6 lei/copil; 24 lei/adult
 • Muzeul Memorial “Ion Creangă” Humuleşti: 5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Mănăstirea Agapia: 5 lei/copil; 10 lei/adult

 Suceava (vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei)  Mănăstirea Dragomirna - 90 lei/persoană

 • Cetatea de Scaun a Sucevei:  5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Muzeul Satului Bucovinean: 2 lei/copil; 8 lei/adult

 

Termeni şi condiții:

Taberele ATGR & Old Line se adresează exclusiv copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, și cadrelor didactice care îi însoțesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisă adulţilor însoţitori, cu excepţia unor cazuri medicale dovedite la data rezervării şi care necesită prezenţa unui însoţitor.

Pentru buna desfăşurare organizatorică a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toţi copiii participanţi. Daca există cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligaţia cadrului didactic însoţitor.

Pachetul turistic nu suferă reduceri tarifare în cazul persoanelor care nu pot participa la întreg programul de tabără şi care renunţă la o parte din serviciile oferite.

O rezervare devine fermă în momentul achitării avansului. Depăşirea termenului de plată duce la anularea rezervării.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice având opţiunea de a înlocui elevii retraşi din lista iniţială.

În cazul în care programul nu poate fi susţinut din cauza restricţiilor impuse de autorităţi acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.

 

WhatsApp Alert