Horezu, loc renumit pentru spectaculoasele obiecte din lut, devine pentru o săptămână locația perfectă pentru micii iubitori de arta. Aceasta este o tabără dedicată celor care vor să-și descopere talentul și înclinația către modelat și crearea unor obiecte inedite din materii prime extrase din natură.
Odată cu sosirea în tabără începe și distracția. Încet, încet vom intra în atmosfera taberei, vom cunoaște echipa de ghizi, animatori și cadrul medical și vom începe primele activități. Împărțirea pe echipe este prilejul cu care ne vom face mulți prieteni noi. Fiecare echipă trebuie să voteze un căpitan, să confecționeze un steag și să își aleagă un nume care să o reprezinte. Seara ne vom cunoaște mai bine și vom cânta împreună cântece, acompaniați de chitară.
Pentru că ne aflăm într-o zonă celebră pentru obiecte de ceramică, frumos decorate, imediat după micul dejun vom merge la atelierul unui olar unde vom fi inițiați în tainele modelării lutului. Fiecare copil va confecționa, din lut modelat manual, un vas pe roata olarului. Vom putea vizualiza aici o expoziție de ceramică specifică zonei. Și pentru că vrem să valorificăm la maximum timpul petrecut în tabără, vom organiza jocuri care să ne aducă zâmbetul pe buze, dar și să ne învețe să lucrăm în echipă.
Seara ne destindem cu o petrecere la minidiscoteca organizată chiar în incinta hotelului.
Astăzi ne vom înviora în ritm de dans, vom servi micul dejun și ne vom pregăti pentru două activități foarte îndrăgite, care ne vor solicita curajul și concentrarea: tiroliană și slackline (pod indian). Ne vom demonstra apoi priceperea în mânuirea armelor la tir cu arcul și tir cu pușca. În a doua parte a zilei, vom fi ajutați să ne descoperim originile și să ne dorim să ducem mai departe tradiția, în cadrul atelierului ce ne inițiază în arta dansului popular. Tot astăzi vom da dovada de creativitate în realizarea uluitorului show “Horezu are talent”.
Imediat după micul dejun vom pleca într-o drumeție la culele de la Maldărești, unde vom avea parte de o mică lecție de istorie într-un cadru de poveste. Aici putem opta pentru o zi mai relaxantă, dacă vremea ne permite, mergând să explorăm piscina exterioară Anasteja*. În a doua parte a zilei, ne demonstrăm curajul și ne testăm propriile limite urcând pe panoul de escaladă. Nu vor lipsi nici jocurile de competiție, unde vom da dovadă de forță, agilitate, ambiție și nu numai, pentru că echipa noastră sa fie printre cele mai bune. Seara vine cu o nouă super petrecere - “Just Dance”.
*tariful de intrare la piscina exterioară este de aprox. 15 lei/persoană.
*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi.
Peștera Muierilor -Târgu Jiu
România este o țară cu numeroase peșteri ce reprezintă o poartă spre trecut sau o incursiune în geologie și studierea rămășițelor unor creaturi ce dominau ținuturile de deasupra în vremuri străvechi. De la creația naturii pornim spre Târgu Jiu, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase creații ieșite din mâna omului, creații cum rar se întâlnesc pe pămant și care au făcut celebre aceste meleaguri. Este vorba despre sculptorul Constantin Brâncuși, poate cel mai mare sculptor al omenirii. Tot aici ne bucurăm să vedem ansamblul ce cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Ne revine privilegiul de a ne opri în fața fiecărei lucrări și de a da frâu liber imaginației, meditând la ce a gandit artistul cand le-a creat. Dupa cina, mergem la cinema - este “seara filmului” !
Apa și bălăceala reprezintă în general atracția preferată a tuturor în zilele călduroase. De aceea, jocurile zilei de astăzi au fost adaptate pentru noi, astfel încât să îmbinăm spiritul de competiție cu o distracție pe cinste.
După prânz vom exersa îndemânarea, pictând obiecte decorative inedite: linguri de lemn și farfurii de lut. În acest mod putem obține suvenirurile perfecte pentru familiile noastre. Tot astăzi vom arăta cât suntem de creativi și vom da naștere unor personaje fantastice la atelierul de umbre. Vom încerca apoi să impresionăm prin prezentarea unei scenete de teatru cu umbre. Seara ne-o vom petrece în jurul focului de tabără, cântând și amintindu-ne de cele mai frumoase momente din tabără.
Din păcate tabără a ajuns la final și trebuie să ne luăm la revedere, cu promisiunea că ne vom revedea vara următoare. În această zi va avea loc premierea și, cu gândul la frumoasa săptămână pe care am petrecut-o împreună, ne îndreptăm către casă.
Perioada
Varsta participanti
Capacitatea taberei
Durata taberei
Transport
Regim de masa
Echipa taberei
Excursii optionale