Meșteșuguri și Tradiții Românești 2023

Meșteșuguri și Tradiții Românești 2023
 • Coordonator
  Liliana Draghici
 • Locatie
  Horezu
 • Unitate cazare
  Hotel Alex   
1 390 Lei Rezerva

 

Horezu, loc renumit pentru spectaculoasele obiecte din lut, devine pentru o săptămână locația perfectă pentru micii iubitori de arta. Aceasta este o tabără dedicată celor care vor să-și descopere talentul și înclinația către modelat și crearea unor obiecte inedite din materii prime extrase din natură.

 

Ziua 1 - Bun venit, dragi copii!

Odată cu sosirea în tabără începe și distracția. Încet, încet vom intra în atmosfera taberei, vom cunoaște echipa de ghizi, animatori și cadrul medical și vom începe primele activități. Împărțirea pe echipe este prilejul cu care ne vom face mulți prieteni noi. Fiecare echipă trebuie să voteze un căpitan, să confecționeze un steag și să își aleagă un nume care să o reprezinte. Seara ne vom cunoaște mai bine și vom cânta împreună cântece, acompaniați de chitară.

 Ziua 2 - Ziua atelierelor de olărit și a consolidării echipelor

Pentru că ne aflăm într-o zonă celebră pentru obiecte de ceramică, frumos decorate, imediat după micul dejun vom merge la atelierul unui olar unde vom fi inițiați în tainele modelării lutului. Fiecare copil va confecționa, din lut modelat manual, un vas pe roata olarului. Vom putea vizualiza aici o expoziție de ceramică specifică zonei. Și pentru că vrem să valorificăm la maximum timpul petrecut în tabără, vom organiza jocuri care să ne aducă zâmbetul pe buze, dar și să ne învețe să lucrăm în echipă. 

Seara ne destindem cu o petrecere la minidiscoteca organizată chiar în incinta hotelului.

 Ziua 3 - Talent, îndemânare, creativitate

 

Astăzi ne vom înviora în ritm de dans, vom servi micul dejun și ne vom pregăti pentru două activități foarte îndrăgite, care ne vor solicita curajul și concentrarea: tiroliană și slackline (pod indian).  Ne vom demonstra apoi priceperea în mânuirea armelor la tir cu arcul și tir cu pușca.  În a doua parte a zilei, vom fi ajutați să ne descoperim originile și să ne dorim să ducem mai departe tradiția, în cadrul atelierului ce ne inițiază în arta dansului popular. Tot astăzi vom da dovada de creativitate în realizarea uluitorului show “Horezu are talent”.

 Ziua 4 - Distracția continuă

Imediat după micul dejun vom pleca într-o drumeție la culele de la Maldărești, unde vom avea parte de o mică lecție de istorie într-un cadru de poveste. Aici putem opta pentru o zi mai relaxantă, dacă vremea ne permite, mergând să explorăm piscina exterioară Anasteja*.  În a doua parte a zilei, ne demonstrăm curajul și ne testăm propriile limite urcând pe panoul de escaladă. Nu vor lipsi nici jocurile de competiție, unde vom da dovadă de forță, agilitate, ambiție și nu numai, pentru că echipa noastră sa fie printre cele mai bune.  Seara vine cu o nouă super petrecere -  “Just Dance”.

*tariful de intrare la piscina exterioară este de aprox. 15 lei/persoană.

 Ziua 5 - Excursie opțională/ Ziua profesorului

*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi.     

Peștera Muierilor -Târgu Jiu                    

România este o țară cu numeroase peșteri ce reprezintă o poartă spre trecut sau o incursiune în geologie și studierea rămășițelor unor creaturi ce dominau ținuturile de deasupra în vremuri străvechi. De la creația naturii pornim spre Târgu Jiu, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase creații ieșite din mâna omului, creații cum rar se întâlnesc pe pămant și care au făcut celebre aceste meleaguri. Este vorba despre sculptorul Constantin Brâncuși, poate cel mai mare sculptor al omenirii. Tot aici ne bucurăm să vedem ansamblul ce cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Ne revine privilegiul de a ne opri în fața fiecărei lucrări și de a da frâu liber imaginației, meditând la ce a gandit artistul cand le-a creat. Dupa cina, mergem la cinema - este “seara filmului” ! 

 Ziua 6 - Tradiții românești!

Apa și bălăceala reprezintă în general atracția preferată a tuturor în zilele călduroase. De aceea, jocurile zilei de astăzi au fost adaptate pentru noi, astfel încât să îmbinăm spiritul de competiție cu o distracție pe cinste.  

După prânz vom exersa îndemânarea, pictând obiecte decorative inedite: linguri de lemn și farfurii de lut. În acest mod putem obține suvenirurile perfecte pentru familiile noastre.  Tot astăzi vom arăta cât suntem de creativi și vom da naștere unor personaje fantastice la atelierul de umbre. Vom încerca apoi să impresionăm prin prezentarea unei scenete de teatru cu umbre.  Seara ne-o vom petrece în jurul focului de tabără, cântând și amintindu-ne de cele mai frumoase momente din tabără.

 Ziua 7- La revedere, tabără dragă!

Din păcate tabără a ajuns la final și trebuie să ne luăm la revedere, cu promisiunea că ne vom revedea vara următoare. În această zi va avea loc premierea și, cu gândul la frumoasa săptămână pe care am petrecut-o împreună, ne îndreptăm către casă.

  • Perioada

  25.06 - 27.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  90 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu este inclusa

Selectie Serie Cazare Perioada Varsta Locuri disponibile Total locuri Pret
Seria 1 Hotel Alex 25.06.2023 - 01.07.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 2 Hotel Alex 02.07.2023 - 08.07.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 3 Hotel Alex 09.07.2023 - 15.07.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 4 Hotel Alex 16.07.2023 - 22.07.2023 6 - 14 11 1 390Lei
Seria 5 Hotel Alex 23.07.2023 - 29.07.2023 6 - 14 29 1 390Lei
Seria 6 Hotel Alex 30.07.2023 - 05.08.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 7 Hotel Alex 06.08.2023 - 12.08.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 8 Hotel Alex 13.08.2023 - 19.08.2023 6 - 14 0 1 390Lei
Seria 9 Hotel Alex 20.08.2023 - 26.08.2023 6 - 14 7 1 390Lei
Seria 10 Hotel Alex 27.08.2023 - 02.09.2023 6 - 14 90 1 390Lei
Tariful include:

7 zile (6 nopţi) cazare Hotel 3* (camere 2, 3, 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);

Pensiune completă;

Asistenţă medicală autorizată;

Ghidaj autorizat și animație;

Poze in format electronic;

Diplome, medalii și premii surpriză pentru toți copiii;

Gratuități pentru cadrele didactice.

 

Tariful nu include:

Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanţi și de orașul de provenienţă);

Excursiile opţionale;

Intrările la obiectivele turistice;

Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

Termeni si conditii

Taberele ATGR & Old Line se adreseaza exclusiv copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, si cadrelor didactice care ii insotesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisa adultilor insotitori, cu exceptia unor cazuri medicale dovedite la data rezervarii si care necesita prezenta unui parinte. 

Pentru buna desfasurare organizatorica a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toti copiii participanti. Daca exista cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligatia cadrului didactic insotitor.

Pachetul turistic nu sufera reduceri tarifare in cazul persoanelor care nu pot participa la intreg programul de tabara si care renunta la o parte din serviciile oferite. 

O rezervare devine ferma in momentul achitarii avansului. Depasirea termenului de plata duce la anularea rezervarii.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice avand optiunea de a inlocui elevii retrasi din lista initiala. 

In cazul in care programul nu poate fi sustinut din cauza restrictiilor impuse de autoritati acesta va fi reprogramat la o data ulterioara stabilita de comun acord.

Excursii opţionale - tarife informative:

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculează în funcție de numărul persoanelor din grup.

Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2022. Acestea pot suferi modificări în sezonul 2023.

Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.

Variante la alegere dintre:

 

 1. Peştera Muierii - Târgu Jiu (operele lui Brâncuși, Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu) - Casa Memorială Constantin Brâncuși - 95 lei/persoană
 • Peştera Muierii - 10 lei/copil
 • Casa Memorială Constantin Brâncuși - 5 lei/copil
 • Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu - 5 lei/copil


 

 1. Peştera Muierii - Târgu Jiu (operele lui Brâncuși şi Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu)  - 95 lei/persoană
 • Peştera Muierii - 10 lei/copil
 • Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu - 5 lei/copil

 

 1. Muzeul Trovanţilor - Salina de la Ocnele Mari - Plantaţia de duzi şi creşterea viermilor de mătase și atelierul de ţesut borangic  - 95 lei/persoană
 • Salina de la Ocnele Mari - 25 lei/copil + 40 lei/adult
WhatsApp Alert