Meșteșuguri și Tradiții Românești - Horezu 2024 - Vila Taco 3*

coperta-1695997843.jpg
Meșteșuguri și Tradiții Românești - Horezu 2024 - Vila Taco 3*
 • Coordonator
  Liliana Draghici
 • Locatie
  Horezu
 • Unitate cazare
  Vila 3*   
1 650 Lei Rezerva

Horezu, loc renumit pentru spectaculoasele obiecte din lut, devine pentru o săptămână locația perfectă pentru micii iubitori de arta. Aceasta este o tabără dedicată celor care vor să-și descopere talentul și înclinația către modelat și crearea unor obiecte inedite din materii prime extrase din natură.

 

Ziua 1. Bun venit, dragi copii!

 

Odată cu sosirea în tabără începe și distracția. Încet, încet vom intra în atmosfera taberei, vom cunoaște echipa de ghizi și animatori și vom începe primele activități. Împărțirea pe echipe este prilejul cu care ne vom face mulți prieteni noi. Fiecare echipă trebuie să voteze un căpitan, să confecționeze un steag și să își aleagă un nume care să o reprezinte. Seara, ne vom cunoaște mai bine prezentând echipele și steagurile. 

 Ziua 2. Ziua atelierelor de olărit și a consolidării echipelor

 

Pentru că ne aflăm într-o zonă celebră pentru obiecte de ceramică, frumos decorate, imediat după micul dejun vom merge la atelierul unui olar unde vom fi inițiați în tainele modelării lutului. Fiecare copil va confecționa, din lut modelat manual, un vas pe roata olarului. Vom putea vizualiza aici o expoziție de ceramică specifică zonei.  După masa de prânz ne vom pregăti pentru consolidarea echipelor prin intermediul jocurilor, prilej pentru a acumula cât mai multe puncte.   Seara ne destindem cu o petrecere la minidiscotecă organizată chiar în incinta hotelului.

 Ziua 3. Drumeție & relaxare la piscină

 

Astăzi, după micul dejun, pornim către cea mai de seamă ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, Mânăstirea Hurezi. O minunăție arhitecturală a cărei valoare și frumusețe au fost recunoscute prin includerea pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Situată sub munții Căpățânii, mânăstirea se bucură de un cadru natural deosebit, unde liniștea din jur este perturbată doar de strigătul huhurezilor, pasărea care dă și numele locului.  *Taxa de vizitare Manastirea Hurezi nu este inclusă După amiază putem opta pentru o zi mai relaxantă, dacă vremea ne permite, mergând la o piscina exterioară  *tariful de intrare la piscina exterioară este de aprox. 15 lei/persoană - tarif practicat în vară 2023; acesta poate suferi modificari în sezon 2024  Seara vine cu o nouă super petrecere - “Just Dance”.

 Ziua 4 - Excursie opțională / Ziua profesorului

 

*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege varianta de excursie propusă de noi sau profesorul își poate organiza timpul cum dorește.   

Peștera Muierilor -Târgu Jiu                     România este o țară cu numeroase peșteri ce reprezintă o poartă spre trecut sau o incursiune în geologie și studierea rămășițelor unor creaturi ce dominau ținuturile de deasupra în vremuri străvechi. De la creația naturii pornim spre Târgu Jiu, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase creații ieșite din mâna omului, creații cum rar se întâlnesc pe pământ și care au făcut celebre aceste meleaguri. Este vorba despre sculptorul Constantin Brâncuși, poate cel mai mare sculptor al omenirii. Tot aici ne bucurăm să vedem ansamblul ce cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Ne revine privilegiul de a ne opri în fața fiecărei lucrări și de a da frâu liber imaginației, meditând la ce a gandit artistul când le-a creat. Pe drumul de întoarcere spre locație trecem pe lângă Pădurea Colorată, după care nu vom rata vizitarea ținutului magic de la “Castelul vrăjitoarelor” și minunata “Căsuță răsturnată”. După cină, participăm la “seara filmului”, organizată în incinta hotelului. 

 Ziua 5 - Aventură & Tradiții românești

 

Dimineața, ne vom încărca bateriile cu un mic dejun copios, după care vom pleca în drumeție către tiroliană și panoul de escaladă, unde vom afla că putem zbura pentru câteva secunde și că putem trăi senzația unui alpinist ajuns în vârf.  În a doua parte a zilei, vom fi ajutați să ne descoperim originile și să ne dorim să ducem mai departe tradiția, în cadrul atelierului ce ne inițiază în arta dansului popular. După cină vom participa la show-ul ,, Horezu are talent “, unde fiecare echipă va avea câte o reprezentație cât mai originală și spectaculoasă. 

 Ziua 6 - Distracția continuă

 

Dimineața vom învăța să tragem cu pușca, pistolul și arcul. Vom participa și la o vânătoare de comori, unde ghicitorile și indiciile ne vor aduce mai aproape de comoară.  După prânz vom exersa îndemânarea, pictând obiecte decorative inedite: linguri de lemn și vaze de lut. În acest mod putem obține suvenirurile perfecte pentru familiile noastre. Seara ne-o vom petrece în jurul focului de tabără, cântând și amintindu-ne de cele mai frumoase momente din tabără.

 Ziua 7- La revedere, tabără dragă!

 

Din păcate tabără a ajuns la final și trebuie să ne luăm la revedere, cu promisiunea că ne vom revedea vara următoare. În această zi va avea loc premierea și, cu gândul la frumoasa săptămână pe care am petrecut-o împreună, ne îndreptăm către casă.

  • Perioada

  23.06 - 14.07
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  50 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Seria 1
Vila 3*
23.06.2024 - 29.06.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
14
1 650 Lei
Intra in cont
Seria 2
Vila 3*
30.06.2024 - 06.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 3
Vila 3*
07.07.2024 - 13.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 5
Vila 3*
21.07.2024 - 27.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 6
Vila 3*
28.07.2024 - 03.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
3
1 650 Lei
Intra in cont
Seria 7
Vila 3*
04.08.2024 - 10.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
8
1 650 Lei
Intra in cont
Seria 8
Vila 3*
11.08.2024 - 17.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
2
1 650 Lei
Intra in cont
Seria 9
Vila 3*
18.08.2024 - 24.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 10
Vila 3*
25.08.2024 - 31.08.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 4
Vila 3*
14.07.2024 - 20.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
9
1 650 Lei
Intra in cont
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopţi) cazare Vilă 3* (camere 2, 3, 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);
 • Pensiune completă;
 • Asistenţă medicală autorizată;
 • Ghidaj autorizat și animație;
 • Poze in format electronic;
 • Diplome, medalii și premii surpriză pentru toți copiii;
 • Gratuități pentru cadrele didactice.
Tariful nu include:

 • Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanţi și de orașul de provenienţă);
 • Taxa de vizitare Manastirea Hurezi
 • Tariful de intrare la piscina exterioară este de aprox. 15 lei/persoană - tarif practicat în vară 2023; acesta poate suferi modificari în sezon 2024
 • Excursiile opţionale;
 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

Excursii opţionale - tarife informative 2023:

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculează în funcție de numărul persoanelor din grup.
Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2023
Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.
Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv în tarifele excursiilor organizate de agentia noastră. Taxa de ghidaj pentru oricare alta situație este de 10 lei/ copil (1 ghid la 20 copii)

Variante la alegere dintre:

1. Peştera Muierii - Târgu Jiu (operele lui Brâncuși) - Valea Avrigului (Căsuţa întoarsă) - 95 lei/persoană
Peştera Muierii - 10 lei/copil; 20 lei/adult
Casuţa întoarsă - 10 lei/copil; 20 lei/adult
Castelul vrăjitoarelor - 10 lei/copil; 20 lei/adult


2. Peştera Muierii - Târgu Jiu (operele lui Brâncuși şi Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu)  - 95 lei/persoană
Peştera Muierii - 10 lei/copil; 20 lei/adult
Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu - 5 lei/copil;  10 lei/adult

Termeni şi condiții:

 

Taberele ATGR & Old Line se adresează exclusiv copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, și cadrelor didactice care îi însoțesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisă adulţilor însoţitori, cu excepţia unor cazuri medicale dovedite la data rezervării şi care necesită prezenţa unui însoţitor.

Pentru buna desfăşurare organizatorică a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toţi copiii participanţi. Daca există cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligaţia cadrului didactic însoţitor.

Pachetul turistic nu suferă reduceri tarifare în cazul persoanelor care nu pot participa la întreg programul de tabără şi care renunţă la o parte din serviciile oferite.

O rezervare devine fermă în momentul achitării avansului. Depăşirea termenului de plată duce la anularea rezervării.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice având opţiunea de a înlocui elevii retraşi din lista iniţială.

În cazul în care programul nu poate fi susţinut din cauza restricţiilor impuse de autorităţi acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.

 

WhatsApp Alert