Maramureș plai cu flori ! - Ocna Sugatag 2024

coperta-1696001428.jpeg
Maramureș plai cu flori ! - Ocna Sugatag 2024
 • Coordonator
  Diana Cornea
 • Locatie
  Ocna Sugatag
 • Unitate cazare
  Hotel 2*   
1 875 Lei Rezerva


Hai cu noi pe meleagurile Maramureșene într-un cadru deosebit în care tradițiile și obiceiurile se îmbină cu distracţia, iar resursele naturale și frumusețea peisajelor vor oferi participanților o experienţă de vis. Ocna Șugatag vă va încânta atât prin prezența apelor curative, cât şi prin frumuseţea cadrul natural. Foșnetul pădurilor de goruni și fagi seculari este acompaniat de minunatele tradiții locale.

Ziua 1. Bun venit pe meleaguri maramureșene!

 

După o lungă așteptare, în sfârșit am ajuns în tabăra din Maramu’, uraaa!!! Facem cunoștință cu noua noastră căsuță și bineînțeles cu omuleții albaștri. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea obștilor. Fiecare obște va avea bandane de culori diferite, bandane pe care le vom purta cu mândrie toată săptămâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de legătură între participanţi. Tot astăzi fiecare obște va trebui să își aleagă o căpetenie care va coordona toată echipa de-a lungul celor 7 zile. Seara va avea loc cea mai frumoasă parte a activității, partea în care ne identificăm cu obștea aleasă, ne împrietenim și petrecem.

 Ziua 2. În tabără, obștea contează!

 

După micul dejun ne pregătim să consolidăm o obște închegată prin jocuri distractive menite să îmbunătățească comunicarea și consolidarea prieteniei, iar activitatea o vom încheia cu o mulțime de puncte în traistă.  În a doua parte a zilei începem să scormonim după spiritul de competiție și ne vom testa abilitatea de a ținti cât mai bine la tiruri. Terminăm această zi la o horă-n “sat”, sau altfel spus minidiscoteca taberei.

 Ziua 3. Hai în drumeție !

 

În această zi, ne vom încărca bateriile la înviorare, urmând să ne dezmorțim piciorele într-o drumeție către lacul Gavril, lac cu nume de sfânt și care privit de sus are forma unui chip uman. În drumul nostru către lac vom putea vedea și pădurea de goruni seculari și vom afla numeroase informații utile despre împrejurimi.  În a doua parte a zilei ne vom demonstra competitivitatea, viteza și agilitatea și vom avea ocazia să câștigăm cât mai multe puncte pentru echipă. Echipele care colaborează cel mai bine vor avea șansa de a urca în clasament.  Seara obștile se vor întâlni și vor dansa în același ritm la ,,just dance”.

 Ziua 4. Vânătoarea de comori şi bălăceală la piscină

 

După o super înviorare pe ritm de dans și un mic dejun copios vom învăța să ne orietăm cu busola și ulterior vom participa la o vânătoare de comori, unde agilitatea dar și perspicacitatea de a rezolva ghicitori și provocări ne va conduce către comoara de la final.  În a doua parte a zilei ne vom relaxa și distra având parte de o bălăceală zdravănă la piscina pensiunii. Echipați cu plute, colace și voie bună, vom petrece momente minunate alături colegii de echipă. Și ca ziua să se încheie spectaculos, ne vom demonstra creativitatea și talentul sub forma unui mic spectacol “Maramureș are talent”.

 Ziua 5. Excursie opțională - Ziua profesorului

 

Drumul Supraviețuitorilor: Urcare cu Telescaunul din Borșa - Cascada Cailor - Muzeul Țărăncii Române. Cascada Cailor este situată în apropierea stațiunii turistice Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m, iar căderea de apă este de 90 metri. Informații drumeție: Urcare cu telescaunul aprox 20 min, doar 2 copii în telescaun; Telescaun – Cascada Cailor – aprox. 40 minute dus drumeție, același timp și la retur Vom încheia ziua participând la o seară de film oragnizată în cadrul hotelului.

 Ziua 6. Curaj! Aventura continuă!

 

În această zi pădurea seculară ne așteaptă, iar printre arbori falnici ne vom croi drum și vom încerca să ne construim cele mai încăpătoare, frumoase și rezistente adăposturi. Tot aici vom afla informații extrem de utile în cadrul unor ateliere informative despre supraviețuire, mersul pe munte, noduri și altele.  În a doua parte a zilei fie putem opta pentru a merge la un parc acvatic* din apropriere, unde ne putem distra pe tobogane și în piscină sau putem să participăm la cele mai amuzante și interesante jocuri cu apă.  * tariful de intrare la parcul acvatic este de aprox. 40 lei/copii sub 10 ani și 60 lei/adulți - tarife practicate în vară 2023; acestea pot suferi modificări în sezon 2024 Iată că a sosit ultima seară petrecută în tabără. Ne vom strânge în jurul focului și ne vom aminti cele mai frumoase întâmplări din Maramureș.

 Ziua 7. La revedere tabără dragă, la revedere prieteni!

 

Ei bine, dragi copii, a venit ziua să fiți premiați pentru curajul și responsabilitatea de care ați dat dovadă în această tabără. Mai mult decât atât, astăzi este ziua îmbrățișărilor și a ultimelor amintiri create cu noii prieteni. Ne luăm la revedere de la echipa noastră, prietenii noștri și fantastica echipă a omuleților albaștri. Ducem cu noi în bagaj cele mai frumoase trăiri, cele mai amuzante amintiri și noi cunoștințe despre istoria țării noastre. Ne vedem anul viitor, prieteni dragi!

  • Perioada

  30.06 - 21.07
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  100 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Seria 2
Hotel 2*
30.06.2024 - 06.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
10
1 875 Lei
Intra in cont
Seria 3
Hotel 2*
07.07.2024 - 13.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 4
Hotel 2*
14.07.2024 - 20.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
0
Seria 5
Hotel 2*
21.07.2024 - 27.07.2024
Varsta:
6 - 14
Locuri:
3
1 875 Lei
Intra in cont
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopti) cazare Hotel 2* (camere 2, 3, 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);

 • Pensiune completă;

 • Asistenţă medicală autorizată;

 • Ghidaj autorizat și animație;

 • Toate materialele necesare pentru ateliere;

 • Program organizat de ghizi și animatori autorizati, pe tot parcursul taberei.

 • Diplome, medalii si premii surpriza pentru toti copiii;

 • Poze în format electronic;

• Gratuităţi pentru cadrele didactice.

Tariful nu include:

• Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanţi și de orașul de provenienţă);

• Tariful de intrare la parcul acvatic este de aprox. 40 lei/copii sub 10 ani și 60 lei/adulți - tarife practicate în vară 2023; acestea pot suferi modificări în sezon 2024

 • Intrările la obiectivele turistice;

 • Excursiile opţionale;

 • Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

 

 

 

Excursii opţionale - tarife informative 2023:

Tarifele afișate pentru excursiile opționale sunt informative. 

 Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2023. Acestea pot suferi modificări în sezonul 2024 (modificările vor fi comunicate înainte de intrarea în tabere) în funcție de oscilatiile tarifare ale partenerilor implicati.

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri, iar tariful include transportul și ghidajul. Pentru grupurile care sunt mai mici sau mai mari de 50 de persoane, tarifele se recalculeaza în funcție de numărul persoanelor din grup.

Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv în tarifele excursiilor organizate de agenţia noastră. Taxa de ghidaj pentru oricare altă situație este de 10 lei/ copil (1 ghid la 20 copii) 

Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.

Variante la alegere dintre:

Se recomanda vizitarea a maxim 2-3 obiective / excursie

 1. Drumul Maramureşenilor:  (Mănăstirea Bârsana - Muzeul Satului Maramureșean - Mănăstirea Săpânța - Peri - Cimitirul Vesel din Săpânța) - 80 lei/persoană

• Cimitirul Vesel Săpânța - 5 lei/copil si 10 lei / adult
• Muzeul satului Maramureșean - 3 lei/copil

 1. Maramureş Express: Plimbarea cu Mocănița Vişeul de sus și Muzeul Tărăncii Române din Dragomirești - 70 lei/persoană

• Mocănița:  - 50,4 lei/copil; - 75 lei/adult; 

• Muzeul Tărăncii Române - 5 lei/copil

 1. Drumul supraviețuitorilor: Urcare cu telescaunul din Borşa - Cascada Cailor - Moara lui Mecleş   - 80 lei/persoană

• Telescaun: 

 • doar urcare - 10 lei/copil sub 12 ani, 20 lei/copil peste 12 ani, 20 lei/adult
 • urcare și coborâre - 25 lei/copil sub 12 ani, 40 lei/copil peste 12 ani/adult
   

 • Moara lui Mecleş - 5 lei/copil, 10 lei/adult

Termeni şi condiții

Taberele ATGR & Old Line se adresează exclusiv copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, și cadrelor didactice care îi însoțesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisă adulţilor însoţitori, cu excepţia unor cazuri medicale dovedite la data rezervării şi care necesită prezenţa unui însoţitor.

Pentru buna desfăşurare organizatorică a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toţi copiii participanţi. Daca există cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligaţia cadrului didactic însoţitor.

Pachetul turistic nu suferă reduceri tarifare în cazul persoanelor care nu pot participa la întreg programul de tabără şi care renunţă la o parte din serviciile oferite.

O rezervare devine fermă în momentul achitării avansului. Depăşirea termenului de plată duce la anularea rezervării.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice având opţiunea de a înlocui elevii retraşi din lista iniţială.

În cazul în care programul nu poate fi susţinut din cauza restricţiilor impuse de autorităţi acesta va fi reprogramat la o dată ulterioară stabilită de comun acord.

 

WhatsApp Alert