Misterele Bucovinei 2023
 • Coordonator
  Tatiana Paun
 • Locatie
  Manastirea Humorului
 • Unitate cazare
  Hotel Floare de Colț   
1 750 Lei Rezerva

Ținutul magic Bucovina, un loc plin de legende, ne aşteaptã plin de măreție cu şiruri paralele de obcine, cu păduri falnice de brad, fag sau molid, cu pajiști și fânețe care își mențin coloritul verde toatã vara. Activitãțile antrenante vor transforma șederea aici într-o adevărată experiență pentru cei mici, având în fiecare zi parte de jocuri și ateliere atent alese pentru a-i distra, a se conecta cu zona, dar și pentru a le forma noi deprinderi.

Ziua 1. Bun venit răzeși!

După o lungă așteptare, în sfârșit am ajuns în tabăra din Bucovina! Facem cunoștință cu noua noastră căsuță și bineînțeles cu noii noștri prieteni. Intrăm în spiritul taberei cu prima activitate, împărțirea răzeșilor. Fiecare răzeș va avea bandane de culori diferite, bandane pe care le vom purta cu mândrie toată săptămâna, mai ales că acestea se vor transforma într-un punct de legătură între răzeși.

Seara va avea loc cea mai frumoasă parte a activității, partea în care ne identificăm cu oastea aleasă, ne împrietenim și petrecem.

 Ziua 2. Să ne antrenăm răzeși!

Vom începe ziua cu o înviorare ritmată și un mic dejun sănătos. Vom porni apoi pe urmele strămoșilor noștri spre Mãnăstirea Humorului, una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România. În a doua parte a zilei ne vom antrena prin jocuri de consolidare pentru a forma oastea marelui voievod Ștefan Cel Mare. Seara ne vom distra împreună la o petrecere tematică inspirată din istoria ținutului pe care ne aflăm.

 Ziua 3. Curaj și determinare.

Vom începe această zi în forță cu activități care ne vor solicita curajul și concentrarea. Ne vom testa limitele urcând pe panoul de escaladă și mai ales ne vom învinge temerile la tiroliană. Vom avea parte astăzi și de noi jocuri, unde fiecare își va demonstra spiritul competitiv, va încerca să urce în clasament și se va bucura de fiecare activitate la care va lua parte.

Și pentru că ne-am obișnuit ca seara distracția să fie la fel de mare, ziua se încheie pe ritmuri de dans!

 Ziua 4. Excursie opțională/Ziua profesorului

*** Pentru a descoperi împrejurimile zonei, în această zi se alege o variantă de excursie opțională dintre cele propuse de noi. Mănăstirea Voroneț - Mănăstirea Sucevița - Muzeul Oului din Vama – Mocănița.

Istoria, tradiția și credința sunt temele acestei excursii. Începem aventura noastră pășind în interiorul complexului monahal Mănăstirea Voroneț și dintr-o dată ne gândim la ctitor, marele domnitor Ștefan cel Mare, dar și la nu mai puțin celebrul “albastru de voroneț”, splendida nuanță ale cărei secrete încă rămân nedeslușite. Continuăm spre Mănăstirea Sucevița, ctitorie a Movileștilor, familie care și-a lăsat adânc amprenta în istoria Moldovei, unde de asemenea admirăm pictura exterioară tipică acestui șirag de perle ale spiritualității românești. De la pictura de pe biserici trecem la pictura pe ouă, și poposim la Muzeul Oului din Vama. Impresionante sunt exponatele, ouăle de diferite forme și dimensiuni, încondeiate și pictate în diverse stiluri și culori, provenind din zeci de țări de pe cuprinsul planetei. Pentru că natura a fost darnică cu aceste meleaguri, alegem să o admirăm urcând în vagoanele uneia din cele mai frumoase mocănițe din țară – Mocănița Huțulca, de la bordul căreia atingem practic arborii seculari martori ai istoriei încărcate a acestor locuri.

Seara vom transforma hotelul într-o sală de cinema și vom viziona un film.

 Ziua 5. Ziua competiției

Iată că a sosit ziua cea mare pentru toți cei ce iubesc competiția! Înviorarea ritmată, ne va încărca cu energia necesară pentru cel mai frumos concurs al taberei. Este momentul să pornim pe circuitul pe care ni l-am dorit și să ne dozăm efortul așa cum putem mai bine, pentru că la “TABEXATLON” , câștigător este cel ce îmbină perfect viteza, rezistența, echilibrul, agilitatea și îndemânarea. Pentru că ne place sa fim faimoși, în această seară, are loc spectacolul de Teatru de Umbre, unde avem posibilitatea să fim actori pentru câteva momente dar și să facem o călătorie în istoria Țării Românești.

 Ziua 6. Adăposturi și ouă închistrite

Deși tabăra noastră se apropie de final ne încălțăm și pornim împreună în pădure, unde vom învăța despre supraviețuire și ne vom construi adăposturi. Tot aici vom deprinde cât mai multe abilități și cunoștințe în cadrul celor mai fascinante ateliere: cel de prim ajutor, cel de realizarea a focurilor și atelierul de noduri.

Tot astăzi ne vom pune și creativitatea la încercare în cadrul unui atelier mult așteptat și foarte frumos specific zonei în care ne aflăm - atelierul de ouă închistrite. În această ultimă seară petrecută împreună ne vom lua la revedere în jurul focului de tabără.

 Ziua 7. Rămas bun răzeși!

Orice poveste are un sfârșit, așa că și povestea noastră ajunge azi la un final fericit și plin de emoție. Azi vom participa la festivitatea de premiere și ne vom lua la revedere de la această frumoasă zonă și de la prietenii noi pe care i-am câștigat în această tabără, în speranța că ne vom revedea și vara viitoare.

  • Perioada

  25.06 - 27.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  95 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completă
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

Selectie Serie Cazare Perioada Varsta Locuri disponibile Total locuri Pret
Seria 1 Hotel Floare de Colț 25.06.2023 - 01.07.2023 6 - 14 0 1 750Lei
Seria 2 Hotel Floare de Colț 02.07.2023 - 08.07.2023 6 - 14 0 1 750Lei
Seria 3 Hotel Floare de Colț 09.07.2023 - 15.07.2023 6 - 14 1 1 750Lei
Seria 4 Hotel Floare de Colț 16.07.2023 - 22.07.2023 6 - 14 0 1 750Lei
Seria 5 Hotel Floare de Colț 23.07.2023 - 29.07.2023 6 - 14 9 1 750Lei
Seria 6 Hotel Floare de Colț 30.07.2023 - 05.08.2023 6 - 14 0 1 750Lei
Seria 7 Hotel Floare de Colț 06.08.2023 - 12.08.2023 6 - 14 0 1 750Lei
Seria 8 Hotel Floare de Colț 13.08.2023 - 19.08.2023 6 - 14 12 1 750Lei
Seria 9 Hotel Floare de Colț 20.08.2023 - 26.08.2023 6 - 14 5 1 750Lei
Seria 10 Hotel Floare de Colț 27.08.2023 - 02.09.2023 6 - 14 70 1 750Lei
Tariful include:

7 zile (6 nopţi) cazare hotel 3* (camere 2, 3 și 4 locuri fără paturi supraetajate, cu baie proprie);

Pensiune completă;

Asistenţă medicală autorizată;

Ghidaj autorizat și animație;

Poze în format electronic;

Diplome, medalii și premii surpriză pentru toți copiii;

Gratuităţi pentru cadrele didactice.

 

Tariful nu include:

Transportul (se calculează la cerere în funcție de numărul de participanţi și de orașul de provenienţă);

Excursiile opţionale;

Intrările la obiectivele turistice;

Alte servicii în afară de cele menționate în program.

 

Termeni si conditii

Taberele ATGR & Old Line se adreseaza exclusiv copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, si cadrelor didactice care ii insotesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisa adultilor insotitori, cu exceptia unor cazuri medicale dovedite la data rezervarii si care necesita prezenta unui parinte. 

Pentru buna desfasurare organizatorica a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toti copiii participanti. Daca exista cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligatia cadrului didactic insotitor.

Pachetul turistic nu sufera reduceri tarifare in cazul persoanelor care nu pot participa la intreg programul de tabara si care renunta la o parte din serviciile oferite. 

O rezervare devine ferma in momentul achitarii avansului. Depasirea termenului de plata duce la anularea rezervarii.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice avand optiunea de a inlocui elevii retrasi din lista initiala. 

In cazul in care programul nu poate fi sustinut din cauza restrictiilor impuse de autoritati acesta va fi reprogramat la o data ulterioara stabilita de comun acord.

Excursii opţionale - tarife informative:

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculează în funcție de numarul persoanelor din grup.

Tarifele afișate pentru intrările la obiectivele turistice sunt cele practicate în anul 2022. Acestea pot suferi modificări în sezonul 2023.

Grupurile care solicită intrarea ghizilor/animatorilor împreună cu grupul în incinta obiectivelor turistice, vor achita și biletele de intrare ale acestora.

Variante la alegere dintre:

 1. Mănăstirea Voroneţ - Muzeul Oului - Mocănița Huţulca - Mănăstirea Moldovița - 90 lei/persoană
 • Mănăstirea Voroneţ:  7 lei/copil; 15 lei/adult
 • Mănăstirea Moldovita:  7 lei/copil; 15 lei/adult
 • Muzeului Oului Vama:  6 lei/copil; 12 lei/adult
 • Mocanita Hutulca: 25 lei/copil; 45 lei/adult

 

 1. Targu Neamț - Cetatea Neamţului - Humuleşti - Mănăstirea Agapia - 90 lei/persoană
 • Cetatea Neamțului: 6 lei/copil; 24 lei/adult
 • Muzeul Memorial “Ion Creangă” Humuleşti: 5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Mănăstirea Agapia: 5 lei/copil; 10 lei/adult

 

 1. Suceava (vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei)  Mănăstirea Dragomirna - 90 lei/persoană
 • Cetatea de Scaun a Sucevei:  5 lei/copil; 20 lei/adult
 • Muzeul Satului Bucovinean: 2 lei/copil; 8 lei/adult
WhatsApp Alert