Locul salbatic, in care lotrii isi ascundeau comorile, a devenit „Perla Carpatilor”, dupa ce Carol I a ridicat Castelul Peles. Prima constructie a fost un schit, nu Manastirea Sinaia. Mult cautata, astazi, de turisti de pe meleagurile noastre, dar si din multe colturi ale lumii, Valea Prahovei a fost, pana la sfarsit de secol XIX, un codru bantuit de lotri, talhari la drumul mare, asa cum erau denumiti de nobilii acelor timpuri. De teama, nu prea indraznea nimeni sa se aventureze prin acele locuri. Legendele impamantenite printre localnici spun ca, in muntii de la poalele Masivului Bucegi, talharii isi ascundeau comorile, prazile bogate luate de la boieri sau ascunse de osteni ai trupelor turcesti sau rusesti care au strabatut Valea Prahovei.
La sfarsit de secol XIX, insa, in zona in care este, astazi, Sinaia, si-a facut salas Regele Carol I al Romaniei care avea sa schimbe, radical, infatisarea vaii prin care se scurge, de atatea veacuri, raul Prahova. Asa s-a nascut „Perla Carpatilor”, prima dintre statiunile montane romanesti care a punctat tara noastra pe harta turismului mondial.
Ziua I.Dis-de-dimineata pornim la drum si ne avantam in lumea de poveste de pe Valea Prahovei. Dupa pranz vom face cunostinta cu echipa de ghizi si vom fi impartiti in echipe. Fiecare echipa trebuie sa isi aleaga un capitan, sa confectioneze un steag si sa isi aleaga un nume care sa o reprezinte. Seara vom transforma hotelul intr-o minidiscoteca/ bal mascat.
Ziua II. Dimineata vom lua micul dejun al campionilor. Astazi vom dovedii cat de curajosi suntem si vom urca mai intai pe panoul de escalada, dupa care vom participa la tiruri si vom tragem cu pistolul, arbaleta, prastie si blowgun la tinta. Dupa amiaza vom participa la atelierele montane ce ne vor pregati pentru viata pe munte. Vom incheia ziua in jurul focului de tabara, cantand / ne vom distra la super karaoke.
Ziua III. In prima parte a zilei vom face un traseu de jumatate de ora pe munte si vom invata cum sa facem adaposturi in natura iar in a doua parte a zilei vom face activitati de coeziune a echipei, jocuri de echipa : Asteroid, audi, closca cu pui, etc. Seara ne-o vom petrece in jurul focului de tabara, cantand / ne vom distra la super karaoke.
Ziua III / Ziua IV. Dupa micul dejun va avea loc premierea ca mai apoi sa ne continuam drumul catre Castelul Peles si Muzeul Trenuletelor. In cursul serii ne intoarcem in Cluj.
Autocar 55 locuri 3 zile/ 2 nopti | Autocar 55 locuri 4 zile/ 3 nopti |
45 p + 10 g | 45 p + 10 g |
500 lei/pers. | 690 lei/pers. |
Varsta participanti
Capacitatea
Transport
Regim de masa
Echipa taberei
Durata