moara-de-hartie-1.jpg
Moara de hartie
 • Locatie
  Giurgiu
 • Tipul excursiei
  TEMATICE
 • Unitate cazare
    

„Sa invatam sa reciclam creativ hartia!”
In timpul activitatilor desfasurate la Moara de hartie participantii vor afla informatii despre tehnici vechi de realizare a cartilor, de la facerea hartiei la legatorie si tipar.
Puteti alege din urmatoarele 4 ateliere:

1. Atelier de hartie de mana
Atelierul isi propune sa ii introduca pe cei mici in universul aproape pierdut al manufacturarii hartiei. Ei vor participa activ la procesul prin care pasta de hartie devine foaie de hartie de mana. in timpul activitatilor desfasurate la Moara de hartie participantii vor afla informatii despre tehnici vechi de realizare a cartilor, de la realizarea hartiei la tipar si legatorie.

2. Atelier de batut monede
Monedele reprezinta o fascinatie pentru multi dintre noi. Pentru ca ocaziile de a bate monede sunt rare, s-a gandit un atelier care sa poata fi accesibil tuturor. in cadrul acestui atelier, copiii de toate varstele vor avea ocazia sa-si bata propria moneda, dar si sa vada tipuri de monede, sa inteleaga valoarea lor, sa invete ce este numismatica si sa afle informatii interesante despre acest domeniu. Sa batem monede pe acest atelier inedit si incitant!

3. Atelier de papusi de papura
„La Papuresti” este locul in care prind viata uimitoare obiecte din papura. Copiii vor avea ocazia sa confectioneze papusi din papura, care le vor fi apoi tovarasi buni de joaca. in atelierul dedicat mestesugului lucrului cu papura, cei mici vor deveni si ei mici mestesugari folosind papura care creste in Delta Neajlovului din Comana.

4. Atelier de tesut papura
Copiii vor avea ocazia sa vada cum se tes rogojinile la razboiul de tesut papura, cum se impletesc cosurile si isi vor tese si ei o minirogojina. in atelierul dedicat mestesugului impletiturilor din papura cei mici vor deveni si ei mici mestesugari. Atelierul isi propune o apropiere a copiilor de un mestesug care odinioara se practica pe teritoriul tarii noastre.

Tariful incepe de la 135 lei / platitor- pentru grupuri de 54 persoane.   Pentru grupuri mai mici oferta se recalculeaza.
 • Varsta participanti

  6-14
 • Capacitatea

  30-54
 • Transport

  inclus
 • Regim de masa

  neinclus
 • Echipa taberei

  1 ghid / animator
 • Durata

  1 zile
Tariful include:

 
-    Transport cu midibus/autocar clasificat pentru turism intern si international;
-    Vizite la obiectivele din program
-    Intrarile la obiectivele turistice din program
-    1 Atelier la alegere;
-    Foaie de hartie / monede / papusa de papura / rogojina pentru acasa in functie de atelierul ales;
-    Ghid insotitor pe traseu;
-    Gratuitati pentru cadrele didactice conform ofertei.
Tariful nu include:

-    Masa de pranz, se poate organiza la cerere:
-    Masa de prânz este servită pe terasă în aer liber, în ambalaje de unică folosintă
-    Alte taxe si cheltuieli personale;
-    Taxe de parcare.
Recomandare:

La cerere,  pot fi solicitati ghizi suplimetari.

Date organizatorice:

- Activitatea dureaza aproximativ 3 ore: 1 atelier din cele patru mentionate, vizitarea atelierului - Muzeul Moara de Hartie si Satului Mestesugurilor;
- La finalul atelierului, copii vor pleca acasa cu lucrul manual realizat in cadrul atelierului;
- Grupurile de peste 30 de copii vor participa la atelier in doua ture;
- Rezervarea se face in functie de disponibilitate.
Recomandare:

Pentru o excursie memorabila si de calitate recomandam maxim 2-3 obiective turistice pe zi in functie de distanta. Alte destinatii pot fi propuse la cerere!

Observatie:

Programul propus poate fi personalizat la dorinta grupului si poate fi sustinut in limba romana, engleza sau franceza, iar pretul se va recalcula in functie de alte optiuni personale care nu fac parte din oferta initiala.