Misterele Bucovinei 2 - Manastirea Humorului - 2022

humor-ziua-5-1644934071.jpg
Misterele Bucovinei 2 - Manastirea Humorului - 2022
 • Coordonator
  Rebeca Rusu
 • Locatie
  Manastirea Humorului
 • Unitate cazare
  Pensiune   
1 450 Lei Rezerva

Bucovina, regiune istorica a tarii noastre, va deveni cadrul ideal pentru a petrece o saptamana din vacanta de vara. Mostenirea culturala a zonei, precum si activitatile antrenante vor transforma sederea aici intr-o adevarata experienta pentru cei mici, deoarece in fiecare zi vor avea parte de jocuri si ateliere atent alese pentru a-i distra, dar si pentru a le forma noi deprinderi. Intelepciunea copilului este jocul, asa ca va asteptam alaturi de noi sa descoperim Misterele Bucovinei prin joc!

Ziua 1 - Bun venit in tabara!

Pentru a nu pierde nici o clipa din tabara, imediat ce vom ajunge la hotel o sa incepem activitatile. Vom face cunostinta cu echipa de ghizi atestati si cadrul medical autorizat, si vom forma si noi la randul nostru echipe alaturi de care vom participa la activitatile din tabara. Fiecare echipa va avea bandane de culori diferite, bandane care se vor transforma intr-un punct de legatura intre coechipieri. Tot astazi va fi prezentat regulamentul taberei, apoi vom realiza steaguri reprezentative pentru echipa si le vom prezenta pe rand. Seara vom continua sa ne cunoastem si sa legam noi prietenii acompaniati de acordurile de chitara.Ziua 2 - Ziua drumetiei

Vom incepe ziua cu o inviorare ritmata si un mic dejun sanatos. Vom porni apoi pe urmele stramosilor nostri spre Manastirea Humorului, una dintre cele mai frumoase manastiri din Romania. In a doua parte a zilei fiecare echipa va incerca sa fie cea mai buna si sa acumuleze cat mai multe puncte in super campionatul taberei, ce cuprinde mai multe etape: Capturează steagul, Castelul, Handbal cu statui etc. Seara ne vom distra impreuna la un karaoke organizat chiar in incinta hotelului.Ziua 3 - Ziua prieteniei si a lucrului in echipa.

Vom incepe aceasta zi in forta cu activitati care ne vor solicita curajul si concentrarea. Ne vom testa limitele urcand pe panoul de escalada si mai ales ne vom invinge temerile la tiroliana.  Vom avea parte astazi si de noi jocuri de echipa, unde fiecare isi va demonstra spiritul competitiv, va incerca sa-si ajute echipa sa urce in clasament si se va bucura de fiecare activitate la care va lua parte.  Si pentru ca ne-am obisnuit ca seara distractia sa fie la fel de mare, ziua se incheie pe ritmuri indragite - “Minidiscoteca” !Ziua 4 - Excursie optionala/Ziua profesorului
*** Pentru a descoperi imprejurimile zonei, in aceasta zi se alege o varianta de excursie optionala dintre cele propuse de noi.   Manastirea Voronet - Manastirea Sucevita - Muzeul Oului din Vama - Mocanita       Istorie, traditie si credinta sunt temele acestei  excursii. Incepem periplul nostru pasind in interiorul complexului monahal Manastirea Voronet si dintr-o data ne gandim la ctitor, marele domnitor Stefan cel Mare, dar si la nu mai putin celebru “albastru de voronet”, splendida nuanta ale carei secrete inca raman nedeslusite. Admiram pictura interioara initiala, dar si cea exterioara adaugata in timpul domnitorului Petru Rares si intelegem de ce biserica a fost inclusa in Patrimoniul Mondial alaturi de inca sase biserici pictate din nordul Moldovei. Continuam si pentru a ne intipari in memorie stilul, poposim la o “sora” de-a  Voronetului, la Manastirea Sucevita, ctitorie a Movilestilor, familie care si-a lasat adanc amprenta in istoria Moldovei, unde  de asemenea admiram pictura exterioara tipica acestui sirag de perle ale spiritualitatii romanesti. De la pictura de pe biserici trecem la una mai deosebita si mai incitanta, respectiv cea de pe oua, si poposim la Muzeul Oului din Vama. Impresionante sunt exponatele, ouale de diferite  forme si dimensiuni, incondeiate si pictate in diverse stiluri si culori, provenind din  zeci de tari de pe cuprinsul planetei. Prin grija proprietarului acestui inedit muzeu, obiectivul si-a capatat un loc pe lista celor obligatoriu de trecut in revista in cadrul oricarei excursii in zona. Pentru ca natura a fost darnica cu aceste meleaguri, alegem sa o admiram urcand in vagoanele uneia din cele mai frumoase mocanite din tara – Mocanita Hutulca, de la bordul careia atingem practic arborii seculari martori ai istoriei încarcate a acestor locuri. Seara vom transforma hotelul intr-o sala de cinema si vom viziona un film.


Ziua 5 - TABEXATLON

Iata ca a sosit ziua cea mare pentru toti cei ce iubesc sportul si competitia ! Inviorarea ritmata, ne va incarca cu energia necesara pentru cel mai frumos concurs al taberei. Este momentul sa pornim pe circuitul pe care ni l-am dorit  si sa  ne dozam efortul asa cum putem mai bine, pentru ca la “exatlon” , castigator este cel ce imbina perfect viteza, rezistenta, echilibrul, agilitatea si indemanarea. Pentru ca ne place sa fim faimosi, in aceasta seara, are loc spectacolul de Teatru de Umbre, unde aveti posibilitatea sa fiti actori pentru cateva momente.Ziua 6 - Distractia continua!

Tabara noastra se apropie de final si tocmai de aceea am pregatit si mai multe jocuri si activitati. Vom incepe ziua cu multa energie la inviorare pentru ca mai departe, dupa micul dejun ne incaltam si pornim impreuna in padure, unde vom invata despre supravietuire si ne vom construi adaposturi.  Tot aici vom deprinde cat mai multe abilitati si cunostinte in cadrul celor mai fascinante ateliere: cel de prim ajutor, cel de realizarea a focurilor si atelierul de noduri. Tot astazi ne vom pune si careativitatea la incercare in cadrul unui atelier mult asteptat si foarte frumos - atelierul depictura pe pietre. In aceasta ultima seara petrecuta impreuna ne vom lua la revedere de la tabara in jurul focului si acompaniati de chitara ca si in prima seara.Ziua 7 - Ramas bun, tabara draga!

Orice poveste are un sfarsit, asa ca si povestea noastra ajunge azi la un final fericit si plin de emotie. Azi vom participa la festivitatea de premiere si ne vom lua la revedere de la aceasta frumoasa zona si de la prietenii noi pe care i-am castigat in aceasta tabara, in speranta ca ne vom revedea si vara viitoare.

 

" Pentru aceasta tabara rezervarea se face doar pentru o serie integral, grup compact cu componenta de 23 copii si 2 adulti. Locurile pentru copii nu pot fi suplimentate. Se va face un singur contract pe numele cadrului didactic care a rezervat tabara, iar celelalte cadre didactice vor fi trecute nominal pe acelasi contract. Nu putem defalca locurile pentru o serie pe 2 sau mai multe contracte. Va rugam sa aveti in vedere ca renuntarea la o parte din locuri nu este permisa pentru ca nu le putem distribui catre altcineva ulterior"  • Perioada

  03.07 - 24.07
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  25 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completa
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Selectie Serie Cazare Perioada Varsta Locuri disponibile Total locuri Pret
Seria 1 - 2022 Pensiune 03.07.2022 - 09.07.2022 6 - 14 0 36 250Lei
Seria 2- 2022 Pensiune 10.07.2022 - 16.07.2022 6 - 14 0 36 250Lei
Seria 3 - 2022 Pensiune 17.07.2022 - 23.07.2022 6 - 14 0 36 250Lei
Seria 4 - 2022 Pensiune 24.07.2022 - 30.07.2022 6 - 14 0 36 250Lei
Tariful include:

• 7 zile (6 nopti) cazare pensiune 3 margarete (camere 2, 3, 4 locuri fara paturi supraetajate, cu baie proprie);

• Pensiune completa;

• Asistenta medicala autorizata;

• Ghidaj autorizat si animatie;

• Poze in format electronic;

• Diplome, medalii si premii surpriza pentru toti copiii;

• Gratuitati pentru cadrele didactice.

Tariful nu include:

• Transportul (se calculeaza la cerere in functie de numarul de participanti si de orasul de provenienta);

• Intrarile la obiectivele turistice;

• Excursiile optionale;

• Alte servicii in afara de cele mentionate in program.

Excursii optionale:

Tarifele afisate pentru excursiile optionale sunt informative. Acestea pot vor suferi modificari (care vor fi comunicate inainte de intrarea in tabere) in functie de oscilatiile tarifare ale partenerilor implicati (ex. companiile de transport).

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculeaza in functie de numarul persoanelor din grup. Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv in tarifele excursiilor organizate de agentia noastra. Taxa de ghidaj pentru oricare alta situatie este de 10 lei/ copil ( 1 ghid la 20 copii)

•    Manastirea Voronet - Muzeul Oului - Mocanita - Manastirea Moldovita - 80 lei/persoana
•    Targu Neamt/Cetatea Neamtului / Humulesti / Manastirea Agapia - 80 lei/persoana;
• Iasi (tur pietonal si vizita la Palatul Culturii) - 110 lei/ persoana;
•  Suceava (vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei)/ Manastirea Dragomirna - 75 lei/ persoana;

Taxe de intrare la obiectivele turistice anul 2021

Taxe de intrare la obiectivele turistice 2021:
1.      Manastirea Humor:7  lei/copil/ 15 lei/adult
2.      Manastirea Voronet: 7 lei/copil/ 15 lei/adult
3.     Manastirea Moldovita: 7 lei/copil/ 15 lei/adult
4.     Manastirea Agapia: 5 lei/copil/ 10 lei/adult
5.     Muzeul Oului Vama: 6 lei/copil/ 12 lei/adult
6.     Mocanita: 25 lei/copil/ 45 lei/adult  (*gogosi - 2,5 lei/buc)
7.     Cetatea Neamtului: 6 lei/copil/24 lei/adult
8.     Muzeul Memorial ”Ion Creanga” Humulesti: 5 lei/copil/ 20 lei/adult
9.   Cetatea de Scaun a Sucevei: 5 lei/copil/ 20 lei/adult
10.  Muzeul Satului Bucovinean: 2 lei/copil/ 8 lei/adult
11.  Palatul Culturii :
MUZEUL DE ARTA: 6 lei/copil/ 20 lei/adult
MUZEUL DE ISTORIE A MOLDOVEI: 6 lei/copil/ 20 lei/adult
MUZEUL ETNOGRAFIC AL MOLDOVEI: 6 lei/copil/ 20 lei/adult
MUZEUL STIINTEI SI TEHNICII „STEFAN PROCOPIU": 6 lei/copil/20 lei/adult
BILET VIZITARE PALATUL CULTURII - asigura accesul in Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu", Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei: 15 lei copil/45lei/adult

Tarifele afisate pentru intrarile la obiectivele turistice sunt cele practicate in anul 2021. Acestea pot suferi modificari in sezonul 2022.
Grupurile care solicita intrarea ghizilor / animatorilor impreuna cu grupul in incinta obiectivelor tutistice, vor achita si biletele de intrare ale acestora.

 

Termeni si conditii

Taberele ATGR & Old Line se adreseaza exclusiv copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, si cadrelor didactice care ii insotesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisa adultilor insotitori, cu exceptia unor cazuri medicale dovedite la data rezervarii si care necesita prezenta unui parinte. 

Pentru buna desfasurare organizatorica a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toti copiii participanti. Daca exista cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligatia cadrului didactic insotitor.

Pachetul turistic nu sufera reduceri tarifare in cazul persoanelor care nu pot participa la intreg programul de tabara si care renunta la o parte din serviciile oferite. 

O rezervare devine ferma in momentul achitarii avansului. Depasirea termenului de plata duce la anularea rezervarii.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice avand optiunea de a inlocui elevii retrasi din lista initiala. 

In cazul in care programul nu poate fi sustinut din cauza restrictiilor impuse de autoritati acesta va fi reprogramat la o data ulterioara stabilita de comun acord.

" Pentru aceasta tabara rezervarea se face doar pentru o serie integral, grup compact cu componenta de 23 copii si 2 adulti. Locurile pentru copii nu pot fi suplimentate. Se va face un singur contract pe numele cadrului didactic care a rezervat tabara, iar celelalte cadre didactice vor fi trecute nominal pe acelasi contract. Nu putem defalca locurile pentru o serie pe 2 sau mai multe contracte. Va rugam sa aveti in vedere ca renuntarea la o parte din locuri nu este permisa pentru ca nu le putem distribui catre altcineva ulterior"