Ce poate fi mai frumos pentru adolescenți decât o aventură plină de responsabilități, grijă, voie bună și cântece de munte în jurul unui foc?
Ei bine, ne-am pregătit bocancii, hainele de munte, luam rucsacul în spate și pornim spre munții noștrii dragi, pornim spre Bucegi.
Prima întâlnire cu cei ce ne vor fi prieteni, ghizi și instructori, o vom avea la Sinaia-Hotel - Cota 1400. Ne cunoaștem, schimbăm impresii, facem un mic instructaj, iar mai apoi urmează sa urcăm cu telegondola până la Cota 2000. Ajunși acolo, formăm un monom mare și pornim pe primele nostre trasee. Când ajungem pe Vârful Furnica, admirăm panorama Văii Prahovei, drumul nostru nu se termină aici, ne continuăm traseul către Piatra Arsă unde vom fi cazați. Servim cina și ținem ședința tehnică pentru revizuirea echipamentelor, a echipelor și a tehnicilor de mers pe munte.Seara se termină prin legarea noilor prietenii, așa cum pe munte, mereu se întâmplă.
Bună dimineața! Începem ziua cu o înviorare ce ne va pregăti corpul pentru următoarele trasee pe care le vom urma astăzi.
Astăzi este ziua în care vom cunoaște minunile naturii și vom ajunge la Babe și Sfinx, le vom cunoaște și le vom admira după care ne continuăm drumeția până la Crucea de pe Caraiman, unde vom aprofunda istoria și legendele care înconjoară acest munte.
Prânz la cabana Babele. Sesiune foto - legendele Bucegilor.
Ne întoarcem spre Cabana Piatra Arsă unde vom lua cina și vom împărtăși trăirile, emoțiile și amintirile pe care le-am creat în timpul zilei!
Bună dimineața,prieteni de munte! Începem cea de-a treia zi cu înviorarea specifică nouă pe munte.
După micul dejun, ne pregătim rucsacul și pornim din nou pe cărări însorite.
Cea mai frumoasă parte acum începe, astăzi mergem să cucerim “acoperișul munților Bucegi”. Așa cum ii spune și descrierea, Vârful Omu este cel mai înalt vârf din Munții Bucegi (2.505 m altitudine).
Așadar, după înviorarea specifică și după micul dejun, ne pregătim din nou de drum. Vom face picnic pe platoul munților Bucegi și ne vom continua drumul până la cabană. Ajunși la Omu, facem un mic popas, admirăm priveliștea, peisajele și sigur ne va emoționa gândul că am ajuns până aici.
Vom rămâne cazați la Cabana Omu, iar seara după cină ne așteaptă o serie lungă de râsete și voie bună.
Nici nu începe bine ziua și deja ne gândim la aventurile care ne așteaptă astăzi.
Ieșim încântați la înviorare, ne umplem de energie de la minunata priveliște pe care o avem în fată, iar după micul dejun, pornim pe un nou traseu spre Cabana Padina, acolo unde ne vom și caza. Pe drum vom vizita Valea Obârșiei, cascada Obârșiei(unde dacă avem noroc vom admira curcubee de 2-4 metri și ne vom poza, ținându-le în mână)și izvoarele râului Ialomicioara.
Imediat după prânz, vom avea parte de niște ateliere de alpinism, acolo unde veți învăța câteva secrete, nodurile importante și principalele tehnici de cățărare pentru a doua zi.
Ziua se va termina cu un foc de tabără cu povestioare și legende despre peștera Ialomicioarei, Grota Pustnicului și Vasul lui Zamolxe cu “APA VIEȚII”.
Dacă până acum ne-am făcut încălzirea pentru traseele montane, astăzi ne facem încălzirea pentru cățărare.
Deja știm secretele, știm nodurile și tehnicile de bază, mai rămâne doar să le punem în practică. După micul dejun, luăm hamul pe noi si începem aventura pe stâncă.
Surprizele nu se termină aici. Imediat după prânz, pornim pe traseu spre Peștera Ialomiței “locul unde întâlnești fecioare zănatice cu ochii sclipind de puteri magice”. Peștera este plină de povestioare și legende interesante. Vom vizita și Grota Pustnicului cu renumitul vas al lui Zamolxe unde se află “apa vieții” din care ne vom răcori și vom degusta apa zeilor!
Ne întoarcem spre Cabana Padina unde ne așteaptă cina caldă și alte mici surprize.
Ultima seară de tabără montană miroase a foc de tabără și cântece la chitară. Cântece pe care le vom simții întru totul după toate aceste zile petrecute în munți. Premierea participanților.
Ziua a șasea,
Cum nu e zi fără trasee montane, ei bine astăzi plecăm de la Cabana Padina spre Cabana Bolboci, acolo unde ne petrecem ultimele momente de tabără, dar nu înainte de a admira cheile Tătarului și Lacul Bolboci care este un lac artificial de baraj pe râul Ialomița.La revedere tabăra draga!!!
Haideți sa tragem niște scurte concluzii: am stat cu rucsacul în spate toată săptămâna, am avut parte de niște trasee grozave, cu peisaje scoase din basme; ne-am inițiat în cățăratul pe stânca, am ajuns pe “acoperiș”, prin urmare, ne-am depășit toate limitele, acum știm cât este de important echipamentul montan, ne-am împrietenit și plecăm acasă cu un bagaj mare de cunoștințe datorită ghizilor noștri.
Am avut cea mai minunată săptămână!
Ajunși la Sinaia, ne vom lua la revedere de la noii noștri prieteni și de la ghizi. Așteptăm cu nerăbdare următoarea aventură.
Rămas bun ghizi, rămas bun prieteni dragi ce Bucegii ne-au legat!
Perioada
Varsta participanti
Capacitatea taberei
Durata taberei
Transport
Regim de masa
Echipa taberei
Excursii optionale