Calator pe munti si ape - Valiug - 2022

valiug-coperta.jpg
Calator pe munti si ape - Valiug - 2022
 • Coordonator
  Stefania Patrascu
 • Locatie
  Semenic - Cheile Carasului
 • Unitate cazare
  Complex 2*   
1 190 Lei Rezerva

Frumusetile acestor meleaguri ne incanta, ne intriga, dar ne si provoaca in acelasi timp. Ne aflam in locul in care muntele parca se inalta falnic din adancurile lacului situat la poalele lui, asa ca ne propunem in aceasta tabara sa descoperim magia apelor si maretia muntelui deopotriva. Vom face incursiuni in tinuturi daruite de natura, Parcul Natural Semenic - Cheile Carasului care ne vor indemna la aventura si dorinta de cunoastere, vom rememora pagini de istorie si legenda, statuia lui Decebal sau Tabula Traiana.

Ziua 1 - Am ajuns! Incepe tabara!

Facem cunostinta cu echipa de ghizi, apoi ne impartim pe echipe in care vom avea colegi din toata tara si impreuna cu care ne vom alege capitanul, vom face steagul care sa ne reprezinte si ne vom mobiliza printr-un strigat de echipa pe care-l vom compune tot acum. Ne prezentam capitanii, steagurile si echipele, iar daca mai avem resurse cantam inainte de culcare.Ziua 2 - Sa inceapa aventura!

Dupa inviorare si un mic dejun sanatos, vom participa la cateva ateliere in cadrul carora vomdeprinde cat mai multe abilitati si cunostinte: cel de prim ajutor, cel de prevenirea si stingerea incendiilor, cel de supravietuire si atelierul de noduri. In paralel, o parte dintre noi se vor echipa corespunzator si vor urca pe panoul de escalada.   Pentru ca nu vrem sa irosim nici o clipa, imediat dupa masa de pranz, vom incepe activitatile pentru coeziunea echipelor, cresterea increderii in sine si in ceilalti, si dezvoltarea abilitatilor de coordonare: omida, acrobatul, asteroidul, liniile de tramvai, ceasul etc. Dupa reusitele din timpul zilei ne vom relaxa si ne vom distra la mini discoteca amenajata la cabana.Ziua 3 - Legendele apelor

Deja ne dorim inviorarea, dupa care ne convingem ca suntem totusi pe un taram al apelor si ne indreptam atentia si catre activitati cu teme acvatice. Vom incepe aventura pe lac cu competitii in barci si apoi vom confectiona vaporase pe care le vom lansa pe paraul din apropiere. Din aceasta zi plina de aventura si incantare nu putea lipsi o alta activitate spectaculoasa - tiroliana.  Savuram o cina delicioasa apoi ne incheiem ziua printr-o superba petrecere in ritmuri alese de dans: “Just Dance”.Ziua 4 - Excursie optionala/ Ziua profesorului

*** Pentru a descoperi imprejurimile zonei, in aceasta zi se alege o varianta de excursie optionala dintre cele propuse de noi.

Vom avea parte de unele din cele mai spectaculoase excursii, deopotriva copii si adulti, pentru ca ne gasim pe un colt de Rai, binecuvantat de zei, natura sau Dumnezeu, in care si-a adus si omul contributia pentru a crea calatorului starea de incantare totala. Prima optiune este calatoria spre Dunare, cu impresionanta acumulare de ape a nestavilitului fluviu din zona Orsova, parte din lacul de acumulare datorat crearii marelui baraj de la Portile de Fier. Ne imbarcam in salupe si incepem aventura pe luciul apei serpuind cu o viteza ametitoare cu barcile dispuse in evantai. Peisaj de film: munte in stanga, munte in dreapta, culmi impadurite, drum de coasta si noi abia atingand apa sub barci. Senzatii de nedescris, completate de marturii ale trecutului secular caci trecem pe langa tabula traiana, apoi incremenim sub monumentala reprezentare a marelui rege dac, Decebal, o statuie unica in Europa prin proportii si amplasare. Realizam ca suntem la ingemanarea dintre Carpati si Dunare, cu spectaculoase pesteri si grote, lucrari ale naturii care au fost martore ale unor intamplari ce se regasesc in file de istorie. Ajungem in zona Cazanelor Dunarii imaginandu-ne cum se involbura fluviul cand albia  sa era cu 30 de metri mai jos... Revenim pe uscat coplesiti de trairile din salupe! O alta alegere poate sa fie incursiunea prin inima padurilor si a muntilor, cu un tren special, ce spinteca parca desisul si creaza un tunel natural din coronamentul copacilor, care privit in departare indeamna la poezie si iubire... suntem in mocanita dintre Anina si Oravita, parte a primei linii de cale ferata de pe teritoriul tarii, ce se incapataneaza sa nu stea locului desi  face acest traseu de atata amar de vreme, purtand calatorul prin peisaje de poveste. Ne continuam calatoria spre un obiectiv pus pe harta de straini, care ne-au indemnat pur si simplu sa ne bucuram de privilegiul de a admira poate cea mai frumoasa cascada din lume, cascada Bigar. Dupa cina, ne vom inchipui ca ne aflam la cinema - este “seara filmului” !Ziua 5 - In tabara echipa conteaza

Incepem ziua cu buna dispozitie printr-o inviorare pe ritmuri antrenante. Astazi vom avea parte de sesiuni captivante de trageri cu toata gama de arme: pistol, pusca cu luneta, arc, blowgun. Trecem repede prin pranz si siesta, pentru ca e timpul sa aratam deja ca formam echipe omogene si vom da masura priceperii si spiritului de echipa in captivantele jocuri de competitie: Captureaza steagul, Castelul, Handbal cu statui, "S-a terminat". Mai avem si aptitudini si calitati ce asteapta sa fie descoperite asa ca o seara de karaoke ne va completa personalitatea si spiritul de echipa.Ziua 6 - Toti in monom

Evident inviorare pe muzica! Asa incep ziua cei dornici de aventura, iar astazi ascultam chemarea muntelui, sa nu uitam ca suntem la poalele Semenicului, iar drumetia cu ateliere dedicate muntelui, cu constructia de adaposturi si initierea in tainele supravietuirii si focului, nu puteau sa lipseasca din programul taberei noastre. Incheiem seara cu un superb foc de tabara si cu nelipsitele cantece din jurul sau.Ziua 7 - Ramas bun tabara draga, ne vedem la anul!

Astazi ne bucuram de premii dar si de faptul ca plecam spre casa cu si mai multe "invite"-uri de prietenie pe Facebook si Instagram, pentru ca, lucrul in echipa si activitatile comune ne-au dat ocazia sa legam prietenii cu oameni noi, care ne vor face sa ne simtim mai fericiti si mai impliniti. Ramas bun tabara draga, ne vedem la anul! • Perioada

  19.06 - 21.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  90 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completa
 • Echipa taberei

  1 ghid sau animator la 10 copii
 • Excursii optionale

  nu sunt incluse

Selectie Serie Cazare Perioada Varsta Locuri disponibile Total locuri Pret
Seria 1 - 2022 Complex 2* 19.06.2022 - 25.06.2022 6 - 14 9 1 190Lei
Seria 2 - 2022 Complex 2* 26.06.2022 - 02.07.2022 6 - 14 10 1 190Lei
Seria 3 - 2022 Complex 2* 03.07.2022 - 09.07.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 4 - 2022 Complex 2* 10.07.2022 - 16.07.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 5 - 2022 Complex 2* 17.07.2022 - 23.07.2022 6 - 14 5 1 190Lei
Seria 6 - 2022 Complex 2* 24.07.2022 - 30.07.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 7 - 2022 Complex 2* 31.07.2022 - 06.08.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 8 - 2022 Complex 2* 07.08.2022 - 13.08.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 9 - 2022 Complex 2* 14.08.2022 - 20.08.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Seria 10 - 2022 Complex 2* 21.08.2022 - 27.08.2022 6 - 14 0 1 190Lei
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopti) cazare complex 2* (camere 2, 3, 4 locuri fara paturi supraetajate, cu baie proprie);

 • Pensiune completa;

 • Asistenta medicala autorizata;

 • Ghidaj autorizat si animatie;

 • Toate materialele necesare pentru ateliere;

 • Acces la atelierul cu barci;

 • Diplome, medalii si premii surpriza pentru toti copiii;

 • Poze in format electronic;

• Gratuitati pentru cadrele didactice.

Tariful nu include:

• Transportul (se calculeaza la cerere in functie de numarul de participanti si de orasul de provenienta);

 • Intrarile la obiectivele turistice;

 • Excursiile optionale;

 • Alte servicii in afara de cele mentionate in program.

Excursii optionale:

Tarifele afisate pentru excursiile optionale sunt informative. 

Acestea pot vor suferi modificari (care vor fi comunicate inainte de intrarea in tabere) in functie de oscilatiile tarifare ale partenerilor implicati (ex. companiile de transport).

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri și tariful include transportul si ghidajul. Pentru grupurile care sunt mai mici sau mai mari de 50 de persoane, tarifele se re-calculeaza in functie de numarul persoanelor din grup.

Serviciile de ghidaj sunt incluse exclusiv in tarifele excursiilor organizate de agentia noastra. Taxa de ghidaj pentru oricare alta situatie este de 10 lei/ copil (1 ghid la 20 copii)

Variante la alegere dintre:

1.Excursie secretele Carasului: Resita - Oravita - Anina - Cascada Bigar -100 lei/persoana

2.Excursie Cazanele Dunarii - Resita - Orsova (plimbare cu vaporas/ salupa) - 110 lei/persoana

 

Taxe de intrare la obiectivele turistice anul 2021


- Tarif vaporas Orsova – 60 lei/persoana;
- Tarif salupa Orsova – 70 lei/persoana;
- Tarif vizita Cascada Bigar – 3 lei/persoana;
- Parcare Cascada Bigar - 50 lei/autocar; 30 lei/microbuz
-Tarif Mocanita – 15 lei/persoana;

 

Tarifele afisate pentru intrarile la obiectivele turistice sunt cele practicate in anul 2021. Acestea pot suferi modificari in sezonul 2022.

Grupurile care solicita intrarea ghizilor / animatorilor impreuna cu grupul in incinta obiectivelor tutistice (sau la plimbarea cu vaporasul), vor achita si biletele de intrare ale acestora.

Termeni si conditii

Taberele ATGR & Old Line se adreseaza exclusiv copiilor cu varste intre 6 si 14 ani, si cadrelor didactice care ii insotesc. Participarea la aceste programe turistice nu este permisa adultilor insotitori, cu exceptia unor cazuri medicale dovedite la data rezervarii si care necesita prezenta unui parinte. 

Pentru buna desfasurare organizatorica a programului taberei, acesta este obligatoriu pentru toti copiii participanti. Daca exista cazuri de neparticipare la program, supravegherea acestor copii devine obligatia cadrului didactic insotitor.

Pachetul turistic nu sufera reduceri tarifare in cazul persoanelor care nu pot participa la intreg programul de tabara si care renunta la o parte din serviciile oferite. 

O rezervare devine ferma in momentul achitarii avansului. Depasirea termenului de plata duce la anularea rezervarii.  Avansul achitat nu este returnabil, cadrele didactice avand optiunea de a inlocui elevii retrasi din lista initiala. 

In cazul in care programul nu poate fi sustinut din cauza restrictiilor impuse de autoritati acesta va fi reprogramat la o data ulterioara stabilita de comun acord.