Calator pe munti si ape - Valiug
 • Coordonator
  Stefania Patrascu
 • Locatie
  Semenic - Cheile Carasului
 • Unitate cazare
  Complex 2*   
885 Lei Rezerva

Frumusetile acestor meleaguri ne incanta, ne intriga, dar ne si provoaca in acelasi timp. Ne aflam in locul in care muntele parca se inalta falnic din adancurile lacului situat la poalele lui, asa ca ne propunem in aceasta tabara sa descoperim magia apelor si maretia muntelui deopotriva. Vom face incursiuni in tinuturi daruite de natura, Parcul Natural Semenic - Cheile Carasului care ne vor indemna la aventura si dorinta de cunoastere, vom rememora pagini de istorie si legenda, statuia lui Decebal sau Tabula Traiana.

 
Ziua 1 - Am ajuns! Incepe tabara!

Facem cunostinta cu echipa de ghizi, apoi ne impartim pe echipe in care vom avea colegi din toata tara si impreuna cu care ne vom alege capitanul, vom face steagul care sa ne reprezinte si ne vom mobiliza printr-un strigat de echipa pe care-l vom compune tot acum. Ne prezentam capitanii, steagurile si echipele, iar daca mai avem resurse cantam inainte de culcare.

 


Ziua 2 - Sa inceapa aventura!

Incepem ziua cu buna dispozitie printr-o inviorare pe ritmuri antrenante pentru a ne face incalzirea inainte de startul unei saptamani pline de aventura si incantare, ce va debuta cu o spectaculoasa cursa pe tiroliana, iar in partea a doua a zilei, dupa masa de pranz, vom avea parte de sesiuni captivante de trageri cu toata gama de arme: pistol, pusca cu luneta, arc, blowgun. Dupa atata adrenalina nu puteam sa terminam ziua fara o memorabila... discoteca!!!

 


Ziua 3 - Legendele apelor

 Deja ne dorim inviorarea, dupa care ne convingem ca suntem totusi pe un taram al apelor si vom dedica ziua activitatilor cu teme acvatice. Vom incepe aventura pe lac cu competitii in barci, apoi vom confectiona vaporase pe care le vom lansa pe paraul ce mangaie in curgerea lui liziera padurii in care se afla hotelul nostru. Savuram o cina delicioasa apoi ne incheiem ziua printr-o superba petrecere in ritmuri alese de dans: “Just Dance”.

 


Ziua 4 - Excursie optionala/ Ziua profesorului

*** Pentru a descoperi imprejurimile zonei, in aceasta zi se alege o varianta de excursie optionala dintre cele propuse de noi.

 

Vom avea parte de unele din cele mai spectaculoase excursii, deopotriva copii si adulti, pentru ca ne gasim pe un colt de Rai, binecuvantat de zei, natura sau Dumnezeu, in care si-a adus si omul contributia pentru a crea calatorului starea de incantare totala. Prima optiune este calatoria spre Dunare, cu impresionanta acumulare de ape a nestavilitului fluviu din zona Orsova, parte din lacul de acumulare datorat crearii marelui baraj de la Portile de Fier. Ne imbarcam in vaporas si incepem aventura pe luciul apei serpuind lent printre barcile dispuse in evantai. Peisaj de film: munte in stanga, munte in dreapta, culmi impadurite, drum de coasta si noi abia atingand apa sub vapor. Senzatii de nedescris, completate de marturii ale trecutului secular caci trecem pe langa Tabula Traiana, apoi incremenim sub monumentala reprezentare a marelui rege dac, Decebal, o statuie unica in Europa prin proportii si amplasare. Realizam ca suntem la ingemanarea dintre Carpati si Dunare, cu spectaculoase pesteri si grote, lucrari ale naturii care au fost martore ale unor intamplari ce se regasesc in file de istorie. Ajungem in zona Cazanelor Dunarii imaginandu-ne cum se involbura fluviul cand albia  sa era cu 30 de metri mai jos... Revenim pe uscat coplesiti de trairile din vaporas!

O alta alegere poate sa fie incursiunea prin inima padurilor si a muntilor, cu un tren special, ce spinteca parca desisul si creaza un tunel natural din coronamentul copacilor, care privit in departare indeamna la poezie si iubire... suntem in mocanita dintre Anina si Oravita, parte a primei linii de cale ferata de pe teritoriul tarii, ce se incapataneaza sa nu stea locului desi  face acest traseu de atata amar de vreme, purtand calatorul prin peisaje de poveste. Ne continuam calatoria spre un obiectiv pus pe harta de straini, care ne-au indemnat pur si simplu sa ne bucuram de privilegiul de a admira poate cea mai frumoasa cascada din lume, cascada Bigar.

 


Ziua 5 - In tabara echipa conteaza

Start la inviorare! Mic dejun de campion, apoi surprizele ne incanta deja de dimineata, cand ne vom simti alpinisti la panoul de catarare sau acrobati la slackline. Trecem repede prin pranz si siesta, pentru ca e timpul sa aratam deja ca formam echipe omogene si vom da masura priceperii si spiritului de echipa in captivantele jocuri de competitie: Captureaza steagul, Castelul, Handbal cu statui, S-a terminat.

Mai avem aptitudini si calitati ce asteapta sa fie descoperite, asa ca o seara de karaoke ne va completa personalitatea si spiritul de echipa.

 


Ziua 6 - Toti in monom

Evident inviorare pe muzica! Asa incep ziua cei dornici de aventura, iar astazi ascultam chemarea muntelui, sa nu uitam ca suntem la poalele Semenicului, iar drumetia cu ateliere dedicate muntelui, cu constructia de adaposturi si initierea in tainele supravietuirii si focului, nu puteau sa lipseasca din programul taberei noastre.

Incheiem seara cu un superb foc de tabara si cu nelipsitele cantece din jurul sau.

 


Ziua 7 - Ramas bun, tabara draga, ne vedem la anul!

Astazi ne bucuram de premii dar si de faptul ca plecam spre casa cu si mai multe "invite"-uri de prietenie pe Facebook si Instagram, pentru ca, lucrul in echipa si activitatile comune ne-au dat ocazia sa legam prietenii cu oameni noi, care ne vor face sa ne simtim mai fericiti si mai impliniti. Ramas bun tabara draga, ne vedem la anul!

 


 • Perioada

  21.06 - 16.08
 • Varsta participanti

  6 - 14 Ani
 • Capacitatea taberei

  90 participanti
 • Durata taberei

  6 nopti/7 zile
 • Transport

  nu este inclus
 • Regim de masa

  pensiune completa
 • Echipa taberei

  10 ghizi si animatori
 • Excursii optionale

  nu este inclusa

Selectie Serie Cazare Perioada Varsta Locuri disponibile Total locuri Pret
Seria 1 Complex 2* 21.06.2020 - 27.06.2020 6 - 14 0 885,00Lei
Seria 2 Complex 2* 28.06.2020 - 04.07.2020 6 - 14 29 885,00Lei
Seria 3 Complex 2* 05.07.2020 - 11.07.2020 6 - 14 3 885,00Lei
Seria 4 Complex 2* 12.07.2020 - 18.07.2020 6 - 14 0 885,00Lei
Seria 5 Complex 2* 19.07.2020 - 25.07.2020 6 - 14 19 885,00Lei
Seria 6 Complex 2* 26.07.2020 - 01.08.2020 6 - 14 12 885,00Lei
Seria 7 Complex 2* 02.08.2020 - 08.08.2020 6 - 14 8 885,00Lei
Seria 8 Complex 2* 09.08.2020 - 15.08.2020 6 - 14 0 885,00Lei
Seria 9 Complex 2* 16.08.2020 - 22.08.2020 6 - 14 0 885,00Lei
Tariful include:

 • 7 zile (6 nopti) cazare complex 2* (camere 2, 3, 4 locuri fara paturi supraetajate, cu baie proprie);

 • Pensiune completa;

 • Asistenta medicala autorizata;

 • Ghidaj autorizat si animatie;

 • Toate materialele necesare pentru ateliere;

 • Acces la atelierul cu barci;

 • Diplome, medalii si premii surpriza pentru toti copiii;

 • Poze in format electronic;

• Gratuitati pentru cadrele didactice.

 
Tariful nu include:

 • Transportul (se calculeaza la cerere in functie de numarul de participanti si de orasul de provenienta);

 • Intrarile la obiectivele turistice;

 • Excursiile optionale;

 • Alte servicii in afara de cele mentionate in program.

 
Excursii optionale:

Excursiile sunt calculate pentru un autocar de 50 de locuri. Pentru grupurile care sunt mai mici de 50 de persoane, tarifele se recalculeaza in functie de numarul persoanelor din grup.

Variante la alegere dintre:

1.Excursie secretele Carasului - 55 lei/persoana

2.Excursie Cazanele Dunarii - 110 lei/persoana - Resita - Orsova (plimbare cu vaporas) - Cascada Bigar 

3.Excursie incursiune in istorie - 85 lei/persoana - Resita - Oravita - Anina - Cascada Bigar

 

 
Tarife obiective turistice anul 2019:

- Tarif Mocanita – 10 lei/persoana;

- Tarif vizita Cascada Bigar – 1 le/persoana;

- Tarif vaporas Orsova – 40 leu/persoana;

- Parcare Cascada Bigar - 50 lei/autocar; 30 lei/microbuz